Κυριακή 15 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Αναπτυξιακούς στόχους για όλους

Ο Σπύρος Κοφίδης στην τελική φάση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Σκάκι δι' αλληλογραφίας

Η τυφλή σκακίστρια Γεωργία Σκορδύλη (δεξιά), 4η στο Τουρνουά του Σκ. Ομίλου Καλλιθέας και 1η γυναίκα με 5 βαθμούς! Στη φωτό αντιμετωπίζει τη γνωστή σκακίστρια Φρόσω Ζη σε παλιότερο αγώνα
Η τυφλή σκακίστρια Γεωργία Σκορδύλη (δεξιά), 4η στο Τουρνουά του Σκ. Ομίλου Καλλιθέας και 1η γυναίκα με 5 βαθμούς! Στη φωτό αντιμετωπίζει τη γνωστή σκακίστρια Φρόσω Ζη σε παλιότερο αγώνα
Με αφορμή το Δελτίο Τύπου (22.1.2004) της Σκακιστικής Ακαδημίας Προσωπικού ΔΕΗ Μακεδονίας - Θράκης, (της οποίας αποτελέσματα και επιτυχίες των σκακιστών και σκακιστριών της, δημοσιεύουμε σε διπλανή στήλη), η σκακιστική στήλη του «Ρ» συγχαίρει τους παράγοντες του δραστήριου σκακιστικού φορέα της Βόρειας Ελλάδας για τις επιτυχίες των σκακιστών της, για τους αγωνιστικούς και περισσότερο για τους αναπτυξιακούς στόχους για το 2004, που αναφέρονται στις προτάσεις: Α΄ Εκμάθηση του Σκακιού σε ευρύτερες ομάδες του πληθυσμού με προτεραιότητα στις νέες ηλικίες. Β΄ Δημιουργία πυρήνων ανάπτυξης σε μη αναπτυγμένες περιοχές της χώρας. Γ΄ Διασύνδεση με τις όμορες χώρες μέσα από την αξιοποίηση σύγχρονων εργαλείων όπως το κοινοτικό πρόγραμμα «INTEREG». Δ΄ Ενταξη στη σκακιστική οικογένεια σημαντικών προσωπικοτήτων της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση του Σκακιού.

Η γνώμη μας είναι - και για να γίνουν πράξη οι ευχές της ΣΑ ΔΕΗ Μ-Θ για υγεία, ευτυχία και εκπλήρωση των προσωπικών και συλλογικών στόχων - να έχουν όλοι οι Σκακιστικοί Σύλλογοι, (γιατί οι περισσότεροι με το ζόρι αντιμετωπίζουν τα λειτουργικά τους έξοδα, κι αυτά με το επιβαλλόμενο «παράβολο συμμετοχής»...) την ίδια μεταχείριση και οικονομική υποστήριξη από τις Σκακιστικές και Αθλητικές αρχές της χώρας.

* Παγκόσμιος πρωταθλητής στο Σκάκι δι' αλληλογραφίας αναδείχτηκε ο Τούρκος GM Χάμαρατ με 11 βαθμούς σε 15 αγώνες. Ο διεθνής μετρ Σπύρος Κοφίδης έπαιξε στην τελική φάση και πήρε 4,5 β. Ο Ολλανδός Μαλιανγκάι 2ος και ο Ρώσος Σαμπρίν 3ος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ