Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διεθνής λογοτεχνική συνάντηση

Διεθνής λογοτεχνική συνάντηση πραγματοποιείται από σήμερα έως την Κυριακή στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, με θέμα: «Η Ελληνική Εμπειρία» και διοργανωτή το ΥΠΠΟ.

Συμμετέχουν ξένοι συγγραφείς, έργα των οποίων αναφέρονται στην Ελλάδα και στον πολιτισμό της. Πρόκειται για τους: Seamus Heaney (Ιρλανδία, Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 1995), Michel Deon και Jacques Lacarriere (Γαλλία), Michael Krueger και Erasmus Schoefer (Γερμανία), Edmund Keeley και η Rachel Hadas (ΗΠΑ), και ο Natsuki Ikezawa (Ιαπωνία). Επίσης, προσκλήθηκαν οι John Fowles, Patrick Lee Fermor και Derek Walkott, αλλά τελικά δεν κατέστη δυνατή η συμμετοχή τους, για προσωπικούς τους λόγους.

Τους ξένους συγγραφείς θα πλαισιώσουν Ελληνες συνάδελφοί τους και πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι οποίοι καλύπτουν, υπό την ευρεία έννοια, το χώρο της Συγκριτικής Γραμματολογίας. Επίσης, οι ξένοι συγγραφείς θα συναντήσουν Ελληνες δημοσιογράφους, οι οποίοι καλύπτουν θέματα βιβλίου, καθώς και Ελληνες εκδότες τους.

Οι εργασίες της Συνάντησης θα καλύψουν ειδικότερα θέματα όπως: Η αντανάκλαση της ελληνικής μυθολογίας, της τέχνης, της λογοτεχνίας, και ιδιαίτερα του νέου ελληνικού πολιτισμού και του ελληνικού τοπίου στο έργο των ξένων συγγραφέων, σε ποια έκταση και με ποιους τρόπους τα θέματα αυτά επηρέασαν ή ενέπνευσαν τη λογοτεχνική τους ταυτότητα και γραφή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ