Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Είμαστε στο πλευρό τους

«Το καζάνι βράζει σε ολόκληρη την Ελλάδα», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια συνέντευξής της στη ΝΕΤ 105,8 FΜ, αναφερόμενη στην επίθεση των ΜΑΤ στους ελαιοπαραγωγούς στο Αίγιο. Ειδικότερα σημείωσε:

«Σκεφτείτε, τι γίνεται. Βγαίνουν οι αγρότες και κλείνουν τους δρόμους μόνο και μόνο για να πάρουν ένα μέρος της επιδότησης που δεν τους έχουν δώσει. Τα προβλήματα της αγροτιάς είναι οξυμένα. Δηλαδή, δεν είναι μόνο το ζήτημα της επιδότησης. Ενα μεγάλο μέρος της αγροτιάς αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να φύγει από την παραγωγή και απ' τη γη της. Ηδη 200.000 οικογένειες έφυγαν απ' την αγροτική παραγωγή.

Και δεν είναι τώρα εκείνη η περίοδος, της δεκαετίας του '50, να έρθουν στην πόλη, να βρουν δουλιά στη βιομηχανία ή κάπου αλλού. Επομένως, καταλαβαίνει κανείς την αγανάκτησή τους και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η κυβέρνηση εν πάση περιπτώσει δεν ικανοποίησε αυτό το αίτημα και πολύ περισσότερο να τους αντιμετωπίζει με αστυνομικά μέσα.

Διότι οι άνθρωποι έχουν δίκιο. Τέλειωσε. Οταν ο άλλος βγαίνει στο δρόμο για να πάρει την επιδότηση, καταλαβαίνετε σε τι σημείο είναι. Κανονικά θα έπρεπε να βγει στο δρόμο να ζητάει επιπλέον πράγματα. Οχι μόνο αυτά που του χρωστάνε, αλλά να ζητάει βελτίωση ζωής. Εμείς είμαστε στο πλευρό τους. Υπάρχει και βουλευτής εκεί, ο Σπύρος Στριφτάρης, που συμμετέχει στις κινητοποιήσεις. Και ξέρουμε ότι το καζάνι βράζει σε ολόκληρη την Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ