Σάββατο 7 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Παραρτήματα του ΠΑΣΟΚ θέλει η ΠΑΣΚΕ τα συνδικάτα

Σε εκλογικά παραρτήματα του ΠΑΣΟΚ και της Χαρ. Τρικούπη, επιχειρούν να μετατρέψουν τα συνδικάτα στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας οι πράσινοι πρόεδροι των σωματείων ΟΑΣΑ - ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ και Μετρό.

Αυτό καταγγέλλουν, με ανακοινώσεις τους, οι εκπρόσωποι της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) ΟΑΣΑ και της «Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Συνεργασίας εργαζομένων στο Μετρό», με αφορμή και τις ενορχηστρωμένες καταγγελίες των εν λόγω πράσινων συνδικαλιστικών προέδρων περί επικείμενης ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών, μετά τη γνωστοποίηση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η παράταξη της ΠΑΣΚΕ - υπογραμμίζεται στις ανακοινώσεις - έχουν πλήρη ευθύνη για την ψήφιση του Ν. 2660/98, που οδηγεί σε ιδιωτικοποιήσεις μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολύ απλά η ΝΔ εξαγγέλλει ότι θα τον εφαρμόσει. Θα εφαρμόσει δηλαδή την ίδια δεξιά πολιτική».

Τα ερωτήματα που προκύπτουν, λοιπόν, είναι: Πού ήταν η ευαισθησία της ΠΑΣΚΕ, όταν ο υπουργός Μεταφορών, Χρ. Βερελής, και η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Β. Παπανδρέου, εξήγγειλαν την ιδιωτικοποίηση της ΑΜΕΛ (Μετρό) μέσω συμβάσεων παραχώρησης ή αυτοχρηματοδότησης των επεκτάσεων του μετρό; Πού είναι η αντίδραση των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ σε ΗΣΑΠ και ΑΜΕΛ για την καθυστέρηση στην ενοποίηση των δύο φορέων, που, βάσει νόμου, έπρεπε να έχει γίνει προ διετίας;

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες - με αποφάσεις γενικών τους συνελεύσεων - απαιτούν τη σύσταση Ενιαίου Δημόσιου Φορέα Αστικών Συγκοινωνιών, με ενοποίηση ΗΣΑΠ - ΑΜΕΛ και συμπληρωματική, αντί ανταγωνιστική, λειτουργία των συγκοινωνιακών φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ