Τρίτη 10 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
«ΓΡΙΠΗ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ»
Σε εξέλιξη η επιδημία...

ΑΝΟΪ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Ενας 27χρονος Βιετναμέζος εξέπνευσε χτες στο νοσοκομείο «Χο Τσι Μινχ» μετά από μόλυνσή του με τον ιό H5N1 που προκαλεί τη «γρίπη των πουλερικών». Ηταν το τελευταίο - έως χτες... - θύμα της «γρίπης των πουλερικών» που εκδηλώνεται εδώ και βδομάδες σε τουλάχιστον 10 ασιατικές χώρες και έχει προκαλέσει συνολικά το θάνατο 19 ανθρώπων. Ο αριθμός αυτός ενδεχομένως να αυξηθεί καθώς χτες οι αρχές της Καμπότζης ανακοίνωσαν πως διενεργούν έρευνες για την αιτία θανάτου μίας 24χρονης που πέθανε μετά την εκδήλωση συμπτωμάτων όμοιων με αυτά που προκαλεί η μόλυνση με τον ιό Η5Ν1.

Στο μεταξύ, χτες, μία ηπιότερη ποικιλία του ιού της γρίπης των πουλερικών, γνωστή ως Η-7, αναφέρθηκε σε πτηνοτροφικές μονάδες της ανατολικής πολιτείας Ντελαγουέαρ των ΗΠΑ. Μολονότι, οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές επιχείρησαν να προλάβουν αντιδράσεις, ανακοινώνοντας πως ο συγκεκριμένος τύπος ιού δεν αποτελεί απειλή για την ανθρώπινη υγεία, χώρες όπως η Ιαπωνία, η Σιγκαπούρη, η Νότια Κορέα, η Ρωσία, η Πολωνία ανακοίνωσαν πως απαγορεύουν την εισαγωγή πτηνοτροφικών προϊόντων απ' τις ΗΠΑ...

Στο μεταξύ, νέα κρούσματα της γρίπης των πουλερικών αναφέρθηκαν σε ακόμη μία (τη 14η σε σύνολο 31) περιφέρεια της Κίνας, ενώ αξιωματούχοι της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας εξέφρασαν φόβο πως ίσως υπάρχουν κρούσματα μόλυνσης ανθρώπων στην Κίνα, μολονότι κάτι τέτοιο δεν έχει επισήμως αναφερθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ