Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
AEK
Στόχος η τρίτη θέση

«Στόχος μας είναι η τρίτη θέση και όσο υπάρχει ελπίδα δε θα σταματήσουμε την προσπάθεια, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε». Αυτό ανέφερε χτες ο Ιλιε Ντουμιτρέσκου, που βέβαια δεν παραγνώρισε ότι (μετά και την ήττα από τον Πανιώνιο) τα περιθώρια έχουν στενέψει πάρα πολύ. Υποστήριξε ότι το σύστημα που θα χρησιμοποιεί εξαρτάται από τον αντίπαλο αλλά παραδέχτηκε ότι πάντα θα παίζει με 4 αμυντικούς και ακόμα πως αυτό που χρησιμοποίησε «είναι το σύστημα που θέλω να παίξει η ομάδα. Αισιοδοξώ ότι θα αφομοιωθεί από τους παίκτες. Είναι το ιδανικό, έστω κι αν η ΑΕΚ έχει αυτή τη στιγμή ορισμένους παίκτες μεγαλύτερους σε ηλικία, που ίσως να δυσκολευτούν να μπουν στη φιλοσοφία».

Οσο για τις βεντέτες και τη συμπεριφορά τους, τόνισε: «Υπάρχουν σταρ και μεγάλοι παίκτες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να παίζουν με βάση το συμβόλαιό τους. Πρέπει να είναι σοβαροί και να το δείχνουν με την απόδοσή τους. Εχω παίξει με πολλές βεντέτες, που τα έδιναν όλα μέσα στο παιχνίδι. Δεν έχει να κάνει μόνο με το ντύσιμό τους ή το πόσα χρήματα κερδίζουν». Και ολοκλήρωσε την τοποθέτηση - μήνυμα: «Ολοι οι παίκτες είναι ίσοι. Πρέπει να τα δίνουν όλα μέσα στο παιχνίδι και να αποδεικνύουν την αξία τους στο γήπεδο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνω πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα. Οταν δεν πηγαίνουν καλά οι παίκτες, δε θα παίζουν. Θα υπάρξουν αλλαγές (σ.σ. στο αυριανό παιχνίδι κυπέλλου) σε κάποιους που δε με έχουν ικανοποιήσει. Αυτό δε σημαίνει ότι θα αλλάξουμε έξι, επτά ή οκτώ παίκτες, αφού δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Αλλά μπορούμε με δύο παίκτες που θα βοηθήσουν την ομάδα».

Ερωτώμενος για τις αναχωρήσεις του απ ' όλες τις ομάδες πριν την ολοκλήρωση του συμβολαίου, αλλά και τι προσβλέπει από την έλευσή του στην ΑΕΚ, απάντησε: «Θέλω να αφήσω τη στάμπα μου στην ΑΕΚ. Ενας προπονητής όμως δεν μπορεί να κριθεί σε έξι μήνες. Για να δείξει τη δουλιά του χρειάζεται τουλάχιστον ενάμισι με δύο χρόνια. Στα Βαλκάνια όμως, όλες οι ομάδες ζητούν πολύ γρήγορα αποτελέσματα. Δεν το χρησιμοποιώ ως δικαιολογία». Αναφορικά με τα σχόλια για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί (μουσική κλπ.) επανέλαβε ότι «είναι ένα στοιχείο που το έχω πάρει από την Αγγλία, το εφαρμόζουν οι περισσότερες ομάδες. Μάλιστα στη Σεβίλλη οι παίκτες μία μέρα πριν το παιχνίδι πίνουν πάντα ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Ρωτήστε και το Βασίλη (σ.σ. Τσιάρτα)».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οκκάς: «Οχι συγκρίσεις» (2003-07-08 00:00:00.0)
Αισιόδοξος ο Σάντος (2002-08-24 00:00:00.0)
Λίγα λόγια, πολλή δουλιά (2001-01-31 00:00:00.0)
Πρόκριση από τώρα (2000-10-26 00:00:00.0)
Ο απολογισμός του Στ. Μανωλά (1998-05-22 00:00:00.0)
"Μπορείτε και χωρίς εμένα" (1996-05-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ