Τετάρτη 31 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Λίγα λόγια, πολλή δουλιά

«Τα πολλά λόγια βλάπτουν, όμως όχι η πολλή δουλιά» (...) υπενθύμισε - διαμήνυσε χτες προς πάσα κατεύθυνση ο Τόνι Σαβέφσκι. Επίσης, δεσμεύτηκε πως αν δεν υλοποιήσει τους στόχους του θα αποχωρήσει: «Εχω υποσχεθεί στον εαυτό μου και μετά σ' όλη την ΑΕΚ, αυτό που έχω στο μυαλό μου να το κάνω. Σε ποιο βαθμό, θα δείξει ο χρόνος. Τη στιγμή που θα δω ότι δεν μπορώ να κάνω αυτό που θέλω θα φύγω».

Παρότι παραμένει άνθρωπος χαμηλών τόνων, δε διστάζει (με διπλωματικό τρόπο) να λέει αυτό που θέλει. Μπορεί λοιπόν να υποστήριξε ότι δεν αφήνει υπονοούμενα, ανέδειξε όμως κάποια βασικά στοιχεία για την κατάντια των «κιτρινόμαυρων»: «Τα δικά μου λάθη θα 'ναι από απειρία (...). Δώδεκα χρόνια στην ΑΕΚ δεν κοιτάζω το δικό μου συμφέρον αλλά της ομάδας. Πολλά χρόνια το κλίμα στ' αποδυτήρια είναι κακό. Θέλω να 'χουμε σεβασμό και εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο. Δεν πρέπει απλώς να δείχνουμε αλλά να είμαστε μια οικογένεια. Μόνο αν ο ένας βοηθάει τον άλλον και όλοι την ομάδα θα πάμε μπροστά (...). Ο παίκτης που θα δεχτεί κάποια παρατήρηση μέσα στο παιχνίδι θα πρέπει να ξέρει πως γίνεται με καλή πρόθεση. Θα πρέπει να μάθουν πώς μιλάνε, επειδή ο καθένας έχει το χαρακτήρα του και δεν ξέρουμε τα αισθήματα του ενός για τον άλλον. Πρέπει να γνωριστούμε (!)»...

Ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει βασικός και αναπληρωματικός. Αν η ομάδα έπαιζε μόνο με 11 τότε θα 'χε και τόσα συμβόλαια. Θα παίζει ο ποδοσφαιριστής που έχει διάθεση να τα δώσει όλα στο γήπεδο και όχι αυτός που έχει το όνομα»... Η εικόνα της ΑΕΚ στο Καυτατζόγλειο σαφώς του προσέθεσε πόντους (όπως φυσικά και στον Γκέραρντ). Παρ' όλα αυτά, ο Σαβέφσκι παρέμεινε μετριόφρονας και ρεαλιστής: «Το μόνο που κράτησα από αυτό το παιχνίδι είναι η ψυχή που έδωσαν τα παιδιά. Μ' ευχαρίστησε ότι δεν πανηγύρισε ένας αλλά όλοι, λες και πήραμε το πρωτάθλημα. Πάντως μέσα σε τρεις ημέρες δεν αλλάξαμε τίποτα. Μπορεί να μη γίνει κάποια σημαντική αλλαγή και σε τρεις μήνες, αλλά μέσα από τη δουλιά θα επιδιώξουμε να γίνουν αυτές οι αλλαγές».

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το παιχνίδι κυπέλλου του Ιωνικού θα ολοκληρωθεί η μετεγγραφή του Μπρούστερ από τους «μπλε» στην ΑΕΚ. Αλλες πηγές πάντως κάνουν λόγο για «κόλπο γκρόσο». Πιο συγκεκριμένα, για προσπάθεια απόκτησης του επιθετικού της Χέρτα Βερολίνου, Αλί Νταεΐ (21/3/69), που αναδείχτηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής της Ασίας το 1999.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ