Τετάρτη 31 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Πάθος για... νίκη

Την πρώτη μάχη τους για τη Β` φάση της Ευρωλίγκα δίνουν σήμερα Ολυμπιακός και Περιστέρι. Βερόνα και Ταουγκρές αντίστοιχα είναι τα δυο εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουν, ώστε να βρεθούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Για να συμβεί αυτό οι δυο ελληνικές ομάδες θα πρέπει φθάσουν τις δυο νίκες, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που χρειαστεί τρίτο παιχνίδι, τόσο Ολυμπιακός όσο και Περιστέρι έχουν το πλεονέκτημα έδρας.

«Αντίπαλος η... Βερόνα»

Από την πρώτη στιγμή ο Ηλίας Ζούρος αρνήθηκε να μπει στη διαδικασία ή την παγίδα - αν προτιμάτε - των Ιταλών, σε ό,τι αφορά το «σίριαλ» (όπως εξελίχθηκε) της μη συμμετοχής των Ουίλιαμς και Μπούλοκ στην αυριανή πρώτη αναμέτρηση (21.15) των δύο ομάδων στο ΣΕΦ για τα πλέι οφ της «Ευρωλίγκα». Οι δύο Αμερικανοί άσοι της Βερόνα αγωνίστηκαν κανονικά στο ματς της Δευτέρας με την Τριέστε του Μίλαν Γκούροβιτς και μάλιστα ο... τραυματίας Χένρι Ουίλιαμς πέτυχε 32 πόντους (!), ενώ ο Μπούλοκ έμεινε στους 11.

«Είμαστε έτοιμοι ν' αντιμετωπίσουμε τους Ιταλούς, ανεξάρτητα απ' ό,τι λέγεται και ακούγεται για τους δύο Αμερικανούς και μάλιστα έχουμε ήδη στην κατοχή μας την κασέτα του αγώνα με την Τριέστε. Οι μεγάλες ομάδες δεν πρέπει να διαχωρίζουν τα παιχνίδια, ωστόσο είθισται η πρώτη αναμέτρηση στα πλέι-οφ να είναι και η πιο καθοριστική. Δουλέψαμε πολύ για να εξασφαλίσουμε το πλεονέκτημα της έδρας και πρέπει να το διατηρήσουμε. Από εμάς εξαρτάται...», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού, που θεωρεί τον έλεγχο των ριμπάουντ και την άμυνα ως τα κομβικά σημεία της αναμέτρησης. Ο Ελληνας τεχνικός πλην του Ντέιβιντ Ρίβερς (ενοχλήσεις στην ωμοπλάτη) δεν αντιμετωπίζει άλλο πρόβλημα με παίκτη.

Ισες... δυνάμεις

Κόντρα δυο ισοδύναμων ομάδων μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί αυτή του Περιστερίου με την Ταουγκρές (21.00). Μπορεί οι δυο ομάδες να έχουν διαφορετικό στιλ παιχνιδιού, όμως αυτήν τη στιγμή διανύουν περίοδο φόρμας. Ο Αργύρης Πεδουλάκης αναφερόμενος στο παιχνίδι τόνισε: «Το γεγονός ότι έχουμε πλεονέκτημα έδρας δε σημαίνει και κάτι το ιδιαίτερο. Εμείς πρέπει να ήμαστε σοβαροί και να παίξουμε το ίδιο δυνατά σε όσα παιχνίδια χρειαστούν να γίνουν». Παράλληλα διευκρίνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του.

ΣΟΥΠΡΟΛΙΓΚΑ

Να σβήσει τις κακές αναμνήσεις από την ήττα του στο πρώτο παιχνίδι με 20 πόντους θα προσπαθήσει σήμερα ο Ηρακλής (19.00 ΤV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) κόντρα στη Σκαβολίνη. Ο προπονητής του «Γηραιού», Ηλίας Αρμένης, τόνισε ότι το παιχνίδι είναι κρίσιμο και αυτό δε χωράει συζήτηση. «Εμείς δεν έχουμε καμιά σχέση με την ομάδα που ηττήθηκε στην Ιταλία. Για αυτό θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε εις πέρας τη δύσκολη αποστολή» εξήγησε ο Ελληνας τεχνικός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ