Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το φετινό Βραβείο Χορν

Στον ταλαντούχο ηθοποιό Κώστα Βασαρδάνη απονεμήθηκε το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» 2004, για την ερμηνεία του στον «Ξεριζωμό» του Μπράιαν Φρίελ, που ανέβηκε στο «Απλό Θέατρο», σε σκηνοθεσία Α. Αντύπα. Στην προχτεσινή τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Δημήτρης Χορν», ο νεαρός ηθοποιός παρέλαβε συγκινημένος το χρυσό σταυρό του αξέχαστου ηθοποιού και μαζί το βραβείο που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο.

Για τον μεγάλο απόντα «μίλησαν» ιδιαίτερα κριτικές και συνεντεύξεις του. Ο πρώτος από τους βραβευθέντες του επάθλου, Δ. Ημελος, διάβασε χαρακτηριστικές κριτικές από παραστάσεις του Δ. Χορν, ενώ ο Αργύρης Ξάφης (βραβείο Χορν το 2001) και η Μαίρη Λούση ζωντάνεψαν την τελευταία συνέντευξη του Δ. Χορν στη θεατρολόγο Ιωάννα Παπαντωνίου. Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της επιτροπής για το Βραβείο Χορν, Κώστας Γεωργουσόπουλος (τα υπόλοιπα μέλη της είναι οι: Ε. Χατζηαργύρη, Ξ. Καλογεροπούλου, Στ. Φασουλής και Α. Κάραλη).

«Ενα βραβείο στην αρχή της καριέρας σου είναι ένα κάλεσμα ζωής. Είναι πολύ σημαντικό, όταν πρωτομιλάμε τη γλώσσα του θεάτρου να μας δίνουνε ένα χέρι», είπε ο Σταμάτης Φασουλής, που έχει θεσμοθετήσει το βραβείο στη μνήμη του ηθοποιού. Απονέμεται κάθε χρόνο στην καλύτερη ερμηνεία νέου άνδρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Συνυποψήφιοι του Κ. Βασαρδάνη για το φετινό βραβείο ήταν οι: Σαράντος Γεωγλερής, Νίκος Καρδώνης, Βασίλης Μαυρογεωργίου και Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ