Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Από τις ΗΠΑ ... στην Ιαπωνία

Την ταινία της Σίρλεϊ Κλαρκ «Ο προμηθευτής» (1960) θα προβάλει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ), στις 14/2, 4.30 μ.μ., στον κινηματογράφο «Τριανόν», στο πλαίσιο του προγράμματος «Ραντεβού με τους κλασικούς».

Πρόκειται για μια κινηματογραφική συνεργασία της σκηνοθέτιδας με τα μέλη της διάσημης πρωτοποριακής αμερικανικής θεατρικής ομάδας στις δεκαετίες του '60 και '70, «Living Theater», η οποία αποτελεί πια μια από τις πιο συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον κόσμο των ναρκωτικών και τους περιθωριακούς της Νέας Υόρκης, από μια πρωτοπόρο σκηνοθέτιδα, η οποία μαζί με τον Τζων Κασσαβέτη πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη της Σχολής της Νέας Υόρκης και του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά.

Εξάλλου, στις 17/2, 9 μ.μ., στον κινηματογράφο «Τριανόν» και στο πλαίσιο του προγράμματος προβολών του ΕΚΚ «Τρίτες και δεκατρείς... Γελάει καλά όποιος γελάει τελευταίος» θα προβληθεί η ταινία του Γούντι Αλεν «Μανχάταν». Η Ορχήστρα των Χρωμάτων θα προηγηθεί της προβολής με μουσική του Γκέρσουιν.

Τέλος, το πρόγραμμα «Σινεμά και Λογοτεχνία» θα προβάλει στις 15/2, 12 το μεσημέρι, στον κινηματογράφο «Απόλλων» την ταινία «Σταυρωμένοι εραστές» (1954) του Κέντζι Μιζογκούτσι σε σενάριο Γιοσικάτα Γιόντα και Ματσουταρό Καουαγκούτσι από το θεατρικό έργο «Το αλμανάκ του έρωτα» του Μονζεαμόν Τσικαμάτσου. Ο Μιζογκούτσι, διασκευάζοντας ένα έργο του Τσικαμάτσου, που θεωρείται ο Σαίξπηρ της Ιαπωνίας, δίνει ένα εκπληκτικό σε λυρισμό και δραματική δύναμη έργο, που για πολλούς κριτικούς είναι το αριστούργημά του.

  • Στη διανομή ελληνικών ταινιών και με τη μορφή DVD και βιντεοκασέτας προχωρά το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, αρχής γενομένης με 10 ταινίες του Μιχάλη Κακογιάννη και 8 του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ