Παρασκευή 7 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Εντυπωσίασαν Βαλένθια, Τσέλσι

Δυνατές συγκινήσεις περιλάμβανε η ολοκλήρωση της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ που χαρακτηρίστηκε από τις σπουδαίες νίκες δυο ομάδων που θεωρούνται αουτσάιντερ. Συγκεκριμένα, Βαλένθια και Τσέλσι έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά μετά τις νίκες τους επί Λάτσιο και Μπαρτσελόνα.

Στη Βαλένθια διεξήχθη ίσως το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς, όπου οι Ισπανοί νίκησαν τη Λάτσιο με 5-2. Ο Τζεράρντ Λόπεζ με τρία γκολ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων που τιμώρησαν τους φιλοξενούμενους για την υπεροψία τους. Την αποφασιστικότητα της Βαλένθια μαρτυρά το 2-0 (Αγκούλο Λόπεζ) στα τέσσερα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Η ήττα αυτή ίσως επιφέρει και αλλαγές στην τεχνική ηγεσία της Λάτσιο καθώς ο Ερικσον κράτησε για ένα ακόμη παιχνίδι εκτός 11άδας των Μαρσέλο Σάλας. Τον Σάλας που πέρασε ως αλλαγή στο 76ο λεπτό στη θέση του Σιμεόνε και δέκα λεπτά αργότερα σκόραρε για να μειώσει σε 4-2, ενώ είχε προηγηθεί γκολ του Ινζάγκι. Το τελικό 5-2 διαμόρφωσε ο Κλαούντιο Λόπεζ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στο Στάμφορντ Μπριτζ του Λονδίνου η Τσέλσι ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο και μέσα σε 15` πέτυχε τρία γκολ σε βάρος της Μπαρτσελόνα, που πραγματοποιούσε μία από τις χειρότερες φετινές της εμφανίσεις, νικώντας της με 3-1. Ο Τζόλα στο 30ό λεπτό έκανε το 1-0 για την Τσέλσι που μέσα στα επόμενα 14 λεπτά πέτυχε δύο ακόμη τέρματα και έριξε την Μπάρτσα στο κανναβάτσο. Ο Τόρε Αντρ Φλο ήταν αυτός που πέτυχε τα γκολ των Λονδρέζων στο 34ο και το 38ο λεπτό βάζοντας φωτιά στο Στάμφορντ Μπριτζ. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η Τσέλσι έριξε το ρυθμό της ενώ η Μπαρτσελόνα ανέβασε το δικό της με αποτέλεσμα οι Καταλανοί να μειώσουν με τον Φίγκο στο 64`.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ