Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Αλμυρή» η φορητότητα αριθμών

Με «χαράτσι» περίπου 13 ευρώ θα επιβαρυνθούν όσοι συνδρομητές κινητών και σταθερών τηλεφώνων επιλέξουν από την 1η Μάρτη 2004 να αλλάξουν εταιρία, διατηρώντας τον ίδιο αριθμό (φορητότητα αριθμών).

Με απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) το κόστος για τη φορητότητα αριθμών ορίστηκε στα 9,6 ευρώ για την κινητή τηλεφωνία και στα 7 ευρώ για τη σταθερή. Στα παραπάνω ποσά πρέπει να προστεθούν άλλα 3,5 ευρώ, που είναι το κόστος ανά μεταφερόμενο αριθμό, το οποίο θα εισπράττει ο διαχειριστής της Εθνικής Βάσης Αναφοράς για τη Φορητότητα (ΕΒΔΑΦ). Δηλαδή, της εταιρίας που έχει αναλάβει να διαμορφώσει τη βάση δεδομένων, μέσω της οποίας θα γίνεται η εισαγωγή στη φορητότητα αριθμών.

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωση της ΕΕΤΤ, αναφέρεται ότι τα παραπάνω ποσά (9,6 ευρώ και 7 ευρώ) είναι τα ανώτατα που μπορεί να ζητήσει η παλιά εταιρία από τη νέα, για κάθε αίτηση φορητότητας αριθμού. Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο, ότι το κόστος αυτό θα μετακυληθεί από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, στους συνδρομητές.

Υπενθυμίζεται ότι η φορητότητα αριθμών εφαρμόζεται ήδη στη σταθερή τηλεφωνία, ενώ στην κινητή τηλεφωνία που σήμερα βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο, θα ισχύσει κανονικά από την 1η Μάρτη 2004.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ