Κυριακή 15 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Δεν κρύβονται οι κυβερνητικές ευθύνες

Από χτες υπήρξε μια μερική αποκατάσταση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία η οποία έπληξε τη χώρα, όχι βεβαίως επειδή η κυβέρνηση ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει το φαινόμενο, αλλά γιατί «βοήθησε κι ο καιρός». Αυτό το παραδέχτηκε ουσιαστικά και ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Ν. Αλιβιζάτος, μετά το πέρας σύσκεψης που έγινε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση. «Επιτυχία» θεωρήθηκε από την κυβέρνηση το γεγονός ότι «δεν είχαμε θύματα»... Αλλωστε η κατάσταση που δημιουργήθηκε από την περασμένη Πέμπτη το βράδυ και με δεδομένη την προειδοποίηση για την ένταση των καιρικών φαινομένων απέδειξε για άλλη μια φορά την κυβερνητική γύμνια, αλλά και την τεράστια ευθύνη στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Οταν η κρατική υποδομή σε μέσα αντιμετώπισης είναι ανύπαρκτη, όταν ανατίθεται σε ιδιώτες, οι συνέπειες είναι σίγουρο ότι δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν. Ετσι η κυβέρνηση περιμένει να λυθούν τα προβλήματα με ευχές για βελτίωση του καιρού, αλλά και την «καλή τύχη» ως προς τις ανθρώπινες ζωές που κινδυνεύουν.

Χτες το μεσημέρι, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΓΓΠΠ, η κατάσταση ήταν βελτιωμένη. To πρωί δόθηκε στην κυκλοφορία η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας, καθώς η θερμοκρασία είχε ανέβει στους περίπου δύο βαθμούς πάνω από το μηδέν. Μάλιστα, το ρεύμα προς την έξοδο ήταν διελεύσιμο χωρίς αλυσίδες. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο ΓΓΠΠ, Δ. Γεωργακόπουλος, το απόγευμα του Σαββάτου επρόκειτο να υπάρξει επανεκτίμηση της κατάστασης και ανάλογα θα εφαρμοζόταν το μέτρο της χρήσης αντιολισθητικών αλυσίδων ή όχι. Το σημαντικότερο πρόβλημα παρέμενε στην Αττική Οδό, η οποία ήταν κλειστή από Μεταμόρφωση έως Ελευσίνα.

Δυνάμεις και ερπυστριοφόρα του Στρατού παρέμεναν στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, με προτεραιότητα το άνοιγμα δρόμων, κεντρικών αρχικά και περιφερειακών στη συνέχεια. Ο Αγ. Ανδρέας και η Λούτσα παρέμεναν χωρίς ρεύμα, ενώ στη Ν. Μάκρη και τη Ραφήνα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης αποκαθίσταντο σταδιακά. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, μέχρι χτες το απόγευμα δεν επρόκειτο να υπάρχει περιοχή χωρίς ρεύμα. Ανοιχτός ήταν ο δρόμος προς το Νταού Πεντέλης από τις τέσσερις τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης υπήρχαν στην Κρήτη, ενώ σε πολλά ορεινά χωριά του νησιού είχε διακοπεί η κυκλοφορία.

Τέλος στην Αχαΐα, μέχρι το μεσημέρι παρέμεναν αποκλεισμένα 5 χωριά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ