Τρίτη 17 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΔΕΘ
Κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο

Στο δρόμο και μάλιστα απλήρωτοι κινδυνεύουν να βρεθούν οι 32 εργαζόμενοι στη φύλαξη των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Η εταιρία «Eurosecurity», της οποίας είναι υπάλληλοι, τους χρωστάει δεδουλευμένα δεκάδων χιλιάδων ευρώ, ενώ από τις 31/12/2003 εγκατέλειψε και τη φύλαξη της ΔΕΘ. Για το 2004 η Hellexpo ανέθεσε τη φύλαξη στην εταιρία «Ερμής», η οποία διατήρησε τους 32 εργαζόμενους στη θέση τους, δήλωσε ωστόσο ότι θα προβεί σε εκκαθάριση του προσωπικού της, μετά τη λήξη των εκθέσεων που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο χώρο της ΔΕΘ.

Η «Eurosecurity» προχώρησε πριν από μερικούς μήνες στην απόλυση τριών εργαζομένων στη φύλαξη της ΔΕΘ, στους οποίους ακόμα και σήμερα οφείλει συνολικά πάνω από 30.000 ευρώ για δεδουλευμένα των προηγούμενων μηνών. Ανάλογα είναι τα ποσά που η εταιρία χρωστάει και στους υπόλοιπους εργαζόμενους, αρνείται ωστόσο να αναγνωρίσει τις οφειλές της, παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες των εργαζομένων στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας.

Αλγεινή, εξάλλου, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, όταν πριν λίγες μέρες οι εργαζόμενοι ζήτησαν να συναντηθούν με τον πρόεδρο της «Eurosecurity», Βαγγέλη Παπαδόπουλο, συνάντησαν την άρνησή του, με τη δικαιολογία ότι εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο ...έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ! Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό που η «Eurosecurity» θα πάρει από τη Hellexpo για τη σύμβαση του τελευταίου έτους, έχει ήδη ενεχυριαστεί στην Τράπεζα Πειραιώς από τον πρόεδρο της εταιρίας φύλαξης, προκειμένου να εξασφαλίσει το δανεισμό του. Την ίδια στιγμή, η εταιρία έχει αναλάβει τη φύλαξη του ΟΣΕ ενώ παράλληλα εξασφάλισε και νέα σύμβαση με δημόσιο οργανισμό, ύψους 13.000.000 ευρώ!

Παρά την κερδοφόρα πορεία της «Eurosecurity» και τις αγαστές σχέσεις της με τους δημόσιους οργανισμούς, οι εργαζόμενοι βιώνουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, καθώς δεν πληρώνονται τις υπερωρίες, τα νυχτερινά, τις αργίες και τα εκτός έδρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ