Τρίτη 17 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΑΓΕΤ - ΗΡΑΚΛΗ»
Απεργούν αύριο σε όλο τον Ομιλο

Με ομόφωνη απόφαση και της διοίκησης της Ομοσπονδίας Τσιμέντων προχωρούν, αύριο Τετάρτη, στην 24ωρη απεργία τους οι εργαζόμενοι σε όλο τον Ομιλο της «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ», απαιτώντας να ανακληθούν οι 14 απολύσεις εργαζομένων της ναυτιλιακής θυγατρικής της εταιρίας ΑΝΕΗ, που έχει εξαγγείλει η διοίκηση, αλλά και ενάντια στα σχέδια και τις μεθοδεύσεις της για παραπέρα συρρίκνωση δραστηριοτήτων. Η κήρυξη της απεργίας από την Ομοσπονδία ήρθε να καλύψει την πρώτη απόφαση από τα πρωτοβάθμια σωματεία του Ομίλου: Κ/Γ «Η ΕΝΩΣΗ», «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», ΑΓΕΤ ΜΗΛΑΚΙΟΥ, Κ/Δ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΕΒΙΕΣΚ ΟΛΥΜΠΟΥ, ΕΒΙΕΣΚ ΜΗΛΑΚΙΟΥ και των κεντρικών γραφείων.

Μάλιστα η Ομοσπονδία, για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την απεργία, συμφώνησε με τα σωματεία στους Ομίλους ΤΙΤΑΝ και ΧΑΛΥΨ να μην επιτρέψουν διακίνηση τσιμέντου από τα εργοστάσιά τους για τις ανάγκες της ΑΓΕΤ, καθώς και συγκέντρωση στην πύλη των κεντρικών γραφείων στη Λυκόβρυση. Ταυτόχρονα, προειδοποιεί ότι αν η διοίκηση συνεχίσει την αδιάλλακτη στάση της θα προχωρήσει σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στον Ομιλο.

Στην ανακοίνωση της απόφασης, η Ομοσπονδία καταδικάζει και καταγγέλλει την αδιάλλακτη στάση της εταιρίας «LAFARGE» (ιδιοκτήτρια του Ομίλου) για τον περιορισμό των θέσεων εργασίας, που προσπαθεί να επιβάλει διαλύοντας υπηρεσίες και τμήματα, παραχωρώντας τα σε εργολάβους με στόχο τον κατακερματισμό και συρρίκνωση του Ομίλου, με θύματα τους εργαζόμενους.

  • Να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ, καλεί όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Αθήνας και η διοίκηση του ΕΚ Αθήνας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ