Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΥΡΙΑΝΗ - ΦΙΛΑΘΛΟΣ
Προς νέα απεργία

Σε νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την ερχόμενη Πέμπτη στο συγκρότημα Κουρή, στις εφημερίδες «Αυριανή» και «Φίλαθλος», προσανατολίζονται τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου, απαιτώντας την εφαρμογή των ΣΣΕ, την εξόφληση δεδουλευμένων, την ανάκληση απολύσεων κ.ά. Για το λόγο αυτό - μετά και την προχτεσινή συνεδρίαση - συνεδριάζει σήμερα εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή των Ενώσεων προκειμένου να καθορίσει τη συντονισμένη δράση των εργαζομένων, αλλά και να προγραμματιστεί η απεργιακή κινητοποίηση. Χτες, μάλιστα συνεδρίασε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για να αποφασίσει τη νέα απεργιακή κινητοποίηση στον Κουρή.

Στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, η Ενωση Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου, η Ενωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, η Ενωση Τεχνικών Ημερησίου Περιοδικού Τύπου Αθηνών, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, η Ενωση Εφημεριδοπωλών Αθηνών και η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών. Οι παραπάνω Ενώσεις υπενθυμίζεται ότι έχουν υπογράψει Πρωτόκολλο Συνεργασίας και Συντονισμού, το οποίο αναφέρεται σε βασικές αρχές συνεργασίας, συντονισμού και ενιαίας έκφρασης.

Να σημειωθεί ότι στις εφημερίδες «Αυριανή» και «Φίλαθλος» έχουν προηγηθεί δύο ακόμα 24ωρες απεργίες. Και στις δύο κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός προκειμένου να στηριχτεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Κουρή (με τη στήριξη κυβέρνησης και εκδοτών) και να κυκλοφορήσουν «πάση θυσία» τα απεργοσπαστικά φύλλα των δύο εφημερίδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ