Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΒΟΛΕΣ
Τα ψεύτικα τα λόγια...

Σκηνή νούμερο 1: Ο βουλευτής Καλοχαιρέτας «παραμυθιάζει» κάποιον από τους ψηφοφόρους του, χωρίς καν να θυμάται ακριβώς το ρουσφέτι που του έχει ζητηθεί, με την κλασική ατάκα: «Ετελείωσε, ετελείωσε». Σκηνή νούμερο 2: Αλλεπάλληλα ΘΑ βγαίνουν από το στόμα του υπουργού Μαυρογιαλούρου (Λ. Κωνσταντάρας) σε πρόβα του λόγου που θα εκφωνήσει στην εκλογική του περιφέρεια. Κάποια στιγμή το στόμα ανοίγει αλλά αντί για το συνηθισμένο ΘΑ ακούγεται η φωνή ενός γαϊδάρου.

Ξαναθυμηθήκαμε δύο χαρακτηριστικές στιγμές από κλασικές ελληνικές ταινίες αφού τα ερεθίσματα, λόγω προεκλογικής περιόδου, είναι πολλά. Ενα από τα τελευταία μας προκάλεσε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την κατασκευή ενός μεγάλου αθλητικού έργου που θα λύσει πολλά προβλήματα» στον Κορυδαλλό. Η ανακοίνωση συνοδευόταν και από τη «δακρύβρεχτη» αναφορά: «Το όραμα του Γιώργου Παπανδρέου, ενός πολιτικού με ισχυρή φαντασία και δυνατότητα ονείρου, είναι ο Κορυδαλλός να γίνει από συνοικία "το όνειρο", Δήμος των ονείρων».

«

Οραμα» που προέκυψε προεκλογικά, γιατί νωρίτερα δεν είχε εμφανιστεί. Οπως και ο «κάτοχός» του στους δρόμους του Κορυδαλλού... Τι «ξέχασε» επίσης να αναφέρει η ανακοίνωση; Οπως θυμίζει η «Δημοκρατική Ενότητα Κορυδαλλού», ότι «το γαϊτανάκι των υποσχέσεων, ξεκινά από το 1995 όποτε έχουμε το πρώτο πρωτόκολλο για την αγορά του χώρου των λατομείων. Παρόμοια επικοινωνιακή γιορτή με περισσότερους υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη είχε γίνει και τις παραμονές των δημοτικών εκλογών. Ταυτόχρονα, υποβαθμίζουν παραπέρα την πόλη και τη ζωή μας γιατί το μόνο που σίγουρα θα γίνει και μάλιστα άμεσα, στο χώρο των λατομείων, είναι το κέντρο υπερύψηλης τάσης της ΔΕΗ που είναι απαραίτητο για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων»...

Οπως τονίζει ο επικεφαλής στην παράταξη, Απόστολος Συρίγος: «Με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα επιχειρούν, για μια ακόμα φορά προεκλογικά, να υποκλέψουν την ψήφο του λαού του Κορυδαλλού ο κυβερνητικός δήμαρχος Στέφανος Χρήστου μαζί με την κυβέρνηση, αντί να προσπαθήσουν να δώσουν λύσεις στο οξυμένο πρόβλημα έλλειψης αθλητικών χώρων της πόλης. Οι Κορυδαλλιώτες έχουν χορτάσει από λόγια, υποσχέσεις, πρωτόκολλα και χρονοδιαγράμματα που δεν τηρούνται αλλά χρησιμοποιούνται από τον κομματικό δήμαρχο επικοινωνιακά, ενώ η πόλη μας υποβαθμίζεται, αφού δε γίνεται τίποτα για τη λύση των μεγάλων προβλημάτων της».

Θα δεχτούν λοιπόν οι κάτοικοι του Κορυδαλλού να μετατραπούν ξανά σε θύματα προεκλογικών υποσχέσεων ή θα απαντήσουν δυναμικά: Στη δεύτερη περίπτωση μόνο ένας δρόμος υπάρχει. Να υπερψηφίσουν το μόνο κόμμα που δεν εξαντλεί το ενδιαφέρον του για τα συμφέροντα τους, στην προεκλογική περίοδο. Να ξεπεράσουν ψευτοδιλήμματα και τεχνάσματα και να ενισχύσουν το ΚΚΕ.


Γ.Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ