Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Συνεχίζεται ο αγώνας των ναυτεργατών

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Με δακρυγόνα αέρια και πλαστικές σφαίρες απάντησε χτες για ακόμη μια φορά η ισπανική αστυνομία στους απεργούς ναυτεργάτες της κρατικής εταιρίας «Ιθάρ» που επιχείρησαν να κλείσουν κεντρική οδική αρτηρία κοντά στην πόλη Σεστάο στα βόρεια της χώρας (στη χώρα των Βάσκων) όπως και την είσοδο στο εργοστάσιο της εταιρίας στην πόλη. Σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων «Efe», 30 άτομα τραυματίστηκαν.

Παράλληλα χτες εργαζόμενοι της «Ιθάρ» στη Σεβίλη πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης. Νωρίτερα αυτή τη βδομάδα οι εργάτες από τη Σεβίλη και το Καντίζ συγκρούστηκαν και αυτοί με την αστυνομία με αποτέλεσμα 60 τραυματίες.

Οι εργάτες της κρατικής εταιρίας, μοναδικής μεγάλης ναυπηγοκατασκευαστικής στην Ισπανία με περίπου 11.000 εργάτες, απαιτούν την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας που υπογράφηκε με τη διοίκηση το 2000 (!), αυξήσεις στους μισθούς τους αλλά και την εγγύηση ότι δε θα απολυθούν εργάτες μετά το 2006. Τη βδομάδα που πέρασε κατέρρευσε ένας ακόμα γύρος διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση που αρνείται τις αυξήσεις και τις εγγυήσεις που ζητούν οι εργάτες. Σύμφωνα με ισπανικά πρακτορεία, οι εργάτες είναι διατεθειμένοι να μειώσουν τις μισθολογικές απαιτήσεις τους αν η διοίκηση αποκλείσει το ενδεχόμενο απολύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ