Σάββατο 21 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Καινούριο εκσυγχρονιστικό στριπτίζ

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών (και όχι ακραία, όπως βλακωδώς αναφέρθηκαν από την πλειοψηφία των ΜΜΕ), που είχαν προβλεφτεί από τους μετεωρολόγους μέρες πριν, απέδειξαν εκ νέου την αναπηρία του ξεχαρβαλωμένου κρατικού μηχανισμού. Για όσους έχουν μνήμη, μια από τις βασικότερες δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν η οργάνωση του κρατικού μηχανισμού. Ο απολογισμός είναι αποκαλυπτικός. Δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Τα πάντα κινούνται από το φιλότιμο των εργαζομένων, την ίδια στιγμή που οι αρμόδιοι και υψηλά ιστάμενοι κάνουν ...ταμείο λίγο πριν μας αφήσουν γεια. Το πιο ...σύγχρονο αεροδρόμιο έκλεισε με πέντε πόντους χιόνι και δε βρέθηκαν μηχανήματα να καθαρίσουν τους διαδρόμους. Η Αττική οδός έκλεισε μετά από χιονόπτωση λίγων ορών. Το δίκτυο ύδρευσης απαξιώθηκε και πολλές περιοχές έμειναν χωρίς νερό τρεις μέρες. Χιλιάδες πολίτες και δυο νοσοκομεία αποκλείστηκαν. Αυτό είναι το κράτος στην εκσυγχρονιστική εκδοχή του. Να το χαίρονται!

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Καλατράβεια πάθη Ι

Φαίνεται πως δεν έχει τέλος η ιστορία με το θόλο του Σταδίου από τον Ισπανό αρχιτέκτονα, που θέλησαν χάριν εντυπωσιασμού να κατασκευάσουν οι μεγαλομανείς κυβερνώντες. Κάτι η σταθερότητα του εδάφους, κάτι το υλικό που από γυαλί θα είναι πλαστικό, κάτι οι καθυστερήσεις και πολλοί αμφιβάλλουν αν θα γίνει το έργο.

Καλατράβεια πάθη ΙΙ

Εργο αξίας 100 δισ., που, φυσικά, θα πληρώσουν οι Ελληνες φορολογούμενοι. Ανεξάρτητα, αν θα καταφέρουν να είναι έτοιμο στην ώρα του, όπως διαλαλεί ο ευτραφής συνταγματολόγος, το ζήτημα που παραμένει είναι η χρησιμότητα και η αναγκαιότητά του. Και επ' αυτών ουδείς λόγος...

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Σύγχρονη Εκπαίδευση 132-133

Με πλούσια, όπως πάντα, ύλη και διαθεματική κάλυψη πολλών τομέων της εκπαίδευσης, κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο διμηνιαίο τεύχος. Αν και θα θέλαμε να αναφέρουμε ορισμένα στοιχεία από ένα ενδιαφέρον κείμενο, που αφορά στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση των Σκαναβή - Σαρρή με τίτλο «Από το Ρίο στο Γιοχάνεσμπουργκ», θα σταθούμε στην αμετροεπή (επιεικώς) συμπεριφορά «συμμετοχικού» μεγαλοσχήμονα πανεπιστημιακού σε βάρος μέλους της συντακτικής ομάδας, που την κατηγορεί ως «ΚΝίτισσα», επειδή τόλμησε να τον αμφισβητήσει. Μάλιστα. Η ιδιότητα αυτή (ανεξάρτητα αν ανήκει στη συντάκτρια του περιοδικού) είναι για τον κ. πανεπιστημιακό το επιχείρημα που την απαξιώνει. Ισως στο βιογραφικό του εν λόγω κυρίου να προσμέτρησε ο αντικομμουνισμός του ως κριτήριο για την ανέλιξή του... Η πλήρης δικαίωση των Δαμανοανδρουλάκηδων και των Μανοανδριανόπουλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ