Κυριακή 29 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Δοκιμάσαμε αυτήν την υπέροχη τάρτα σε ένα φιλικό σπίτι και ξετρελαθήκαμε στην κυριολεξία. Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια να αντισταθούμε στον πειρασμό για να μην φάμε όλο το ταψί, πιρέξ στην προκειμένη περίπτωση. Πριν φύγουμε, όμως, ρωτήσαμε την οικοδέσποινα πώς το έκανε και μας είπε:

Υλικά: Ενα φλιτζάνι του τσαγιού καλαμποκίσιο αλεύρι, 4 κουταλιές της σούπας μυζήθρα ξερή τριμμένη. 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μισό φλιτζάνι του τσαγιού λάδι για τη γέμιση. 500 γραμμάρια σπανάκι, δυο πράσα, λίγα σέσκουλα, 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, τρεις κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο, τρία αυγά χτυπημένα, τρακόσια γραμμάρια φέτα σκληρή τριμμένη, αλάτι, πιπέρι και ντοματάκια κομμένα σε τέταρτα για το γαρνίρισμα. Λίγο φρέσκο βούτυρο και κορν φλέικς.

Τώρα, θα ρίξουμε σε ένα μπολ το καλαμποκίσιο αλεύρι και θα κάνουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο. Προσθέτουμε το λάδι, τη μυζήθρα και κατόπιν σιγά - σιγά, ένα ποτήρι νερό, έτσι ώστε να γίνει ο χυλός παχύρρευστος. Φυσικά, ανακατεύουμε συνεχώς με τα χέρια το μείγμα. Αλείφουμε τον πάτο και τα πλαϊνά ενός πιρέξ με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με λίγα θρυμματισμένα κορν φλέικς και απλώνουμε τα 2/3 του χυλού. Σε ένα μπολ βάζουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι, τα πράσα, τα σέσκουλα και τα κρεμμυδάκια, τη φέτα, τον άνηθο, το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα αυγά και αμέσως βάζουμε τη γέμιση μέσα στο πιρέξ. Το σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο χυλό και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για μια ώρα. Εάν θέλουμε, το γαρνίρουμε και με ντοματάκια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ