Κυριακή 29 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ - ΜΑΪΜΟΥ Η παραχάραξη επώνυμων προϊόντων ανέρχεται στο 5-7% του παγκόσμιου εμπορίου ετησίως, ενώ στον τομέα των ανταλλακτικών για αυτοκίνητα ανέρχεται σε περίπου 12 δισ. δολάρια. Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα του οργανισμού Underwriters Laboratories. Σύμφωνα με την έρευνα, η Κίνα αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή προέλευσης ανταλλακτικών «μαϊμού», ωστόσο υπάρχουν και άλλοι παράνομοι αντιγραφείς, υπό τη μορφή εταιριών από την Ταϊβάν, την Ινδία και τη Νότια Κορέα.

«ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΙ» ΔΕΙΚΤΕΣ Κατά 1,8% μειώθηκαν το Γενάρη οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ έναντι αύξησης κατά 1,6% το Δεκέμβρη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση της τάξεως του 1,4%.

ΑΝΕΡΓΙΑ - ΗΠΑ Τις 350.000 έφθασαν τη βδομάδα μέχρι τις 21 Φλεβάρη οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ από 344.000 το αμέσως προηγούμενο εφταήμερο. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση των εν λόγω αιτήσεων στις 345.000.

ΕΥΡΩΕΠΙΤΟΚΙΑ Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων, σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει τις αρνητικές συνέπειες από την ανατίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, δήλωσε την Τετάρτη ο Γερμανός καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ.

ΠΙΕΣΕΙΣ Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Ιταλού υφυπουργού Βιομηχανίας Αντόλφο Ούρσο, που υπογράμμισε: «Η μείωση των εξαγωγών προς Κίνα και ΗΠΑ οφείλεται κυρίως στην τεχνητή άνοδο του κόστους των προϊόντων μας. Για το λόγο αυτό ζητούμε διαφορετική νομισματική πολιτική από την ΕΚΤ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ