Σάββατο 28 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΕΛΑ
Δεν αναγνώρισε κανέναν

Δεν είναι η Ειρ. Αθανασάκη η γυναίκα που είχε νοικιάσει στο όνομα Σκουτάκη διαμέρισμα στην πολυκατοικία επί της οδού Πολέμωνος στο Παγκράτι, όπου, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, φέρεται να διατηρούσε κρησφύγετο η οργάνωση ΕΛΑ στη δεκαετία του '80. Αυτό υποστήριξε χτες ο Ν. Ταραβήρας, ένοικος μέχρι σήμερα της επίμαχης πολυκατοικίας.

Ο μάρτυρας δεν αναγνώρισε στα πρόσωπα των κατηγορουμένων κανένα από τα άτομα που χρησιμοποιούσαν το διαμέρισμα. Σε ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου Ελ. Μπρίλλη, αν η κατηγορούμενη του θυμίζει κάτι, ο μάρτυρας απάντησε ότι δεν του θυμίζει τίποτα, ενώ σε διευκρινιστική ερώτηση, γιατί ενώπιον του ανακριτή είχε υποστηρίξει ότι η κατηγορουμένη τού θύμιζε αμυδρά τη γυναίκα που νοίκιασε το διαμέρισμα, απάντησε ότι την μπέρδεψε με κάποια άλλη γυναίκα, η οποία έμενε σε άλλο όροφο.

Ακόμη και όταν του επιδείχτηκε φωτογραφία της Ειρ. Αθανασάκη από τη δεκαετία του '80 και σε ερώτηση του εισαγγελέα, αν αυτή την κυρία την αναγνωρίζει, ο μάρτυρας απάντησε ότι δεν την αναγνωρίζει. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Σ. Κυριακίδου τον πλησίασε στο διάλειμμα της δίκης και του είπε ότι κάτι της θυμίζει. «Εγώ της απάντησα, είπε, ότι δε μου θυμίζει τίποτα».

Η πρόεδρος κάλεσε να πλησιάσει το εδώλιο η Σ. Κυριακίδου, πρώην σύζυγος του Αγ. Κανά, η οποία είχε καταθέσει ότι η Ειρ. Αθανασάκη νοίκιασε το διαμέρισμα στην οδό Πολέμωνος. Η υπεράσπιση όμως διαμαρτυρήθηκε, καθώς, όπως ανέφεραν οι συνήγοροι υπεράσπισης, η πρόσκληση αυτή της προέδρου προς την μάρτυρα είναι αντιδικονομική.

Στο μεταξύ, ο κατηγορούμενος Κ. Αγαπίου, αναφερόμενος στα περίφημα έγγραφα της «Στάζι» που ζητήθηκαν προχτές από την Πολιτική Αγωγή, δήλωσε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα για να διαβιβαστούν στο δικαστήριο.

Να σημειωθεί ότι ο Ν. Ταραβήρας κλήθηκε να καταθέσει χτες, λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει με την υγεία του. Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, θα προσέλθει εκ νέου ο δημοσιογράφος Β. Ζήσης, καθώς και οι Ι. Βεντούρης και Σ. Κυριακίδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ