Σάββατο 28 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΓΣΕΒΕΕ
Αναπάντητα τα σοβαρά ζητήματα

Μια «πολύ ωραία ανταλλαγή απόψεων» είχαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου - κατά δήλωσή του - και το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) χτες το μεσημέρι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Στο «διά ταύτα», το μόνο που αποκόμισαν οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΒΕΕ, που η πλειοψηφία της διοίκησής της είναι φιλικά προσκείμενη στο κυβερνών κόμμα, ήταν: οι γενικότητες που διατυπώνει ο Γ. Παπανδρέου όπου βρεθεί και όπου σταθεί υπέρ των «αναξιοπαθούντων». Η επιμονή στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία και ευθύνεται για ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικροί ΕΒΕ. Η επανάληψη ορισμένων μέτρων που έχει ανακοινώσει, δήθεν για τη φορολογική ελάφρυνση των «μικρομεσαίων», που στην ουσία προϊδεάζουν για νέα χαράτσια.

Η ΓΣΕΒΕΕ κατέθεσε στη συνάντηση ένα πεντασέλιδο υπόμνημα με τους άξονες συζήτησης, από το οποίο δεν έλειψαν και αμφιλεγόμενες διατυπώσεις, όπως για παράδειγμα το να γίνει πιο «φιλικό» το ΙΚΑ προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, «χωρίς να θίγονται τα εύλογα δικαιώματα των εργαζομένων»!

Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δ. Ασημακόπουλος, αντί να διαμαρτυρηθεί για τις θέσεις και τις αοριστίες του Γ. Παπανδρέου, δήλωσε: «Ο πρόεδρος είπε μια λέξη κλειδί για μας, που είναι και η πεμπτουσία της όλης συζήτησης: Διαβούλευση». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπερέβαλε λέγοντας υποκριτικά ότι «πυρήνας της οικονομικής μας πολιτικής είναι η ενίσχυση της μικρής και μεσαίας επιχείρησης»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ