Σάββατο 6 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντι-ΚΚΕ «δόσεις»

Στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της Επιτροπής του ΟΗΕ (3.3.2004) για τα ναρκωτικά παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των κομμάτων και μίλησαν.

Εκ μέρους του ΚΚΕ παραβρέθηκε η Λ. Καρατζά, υπεύθυνη του Τμήματος κατά των ναρκωτικών της ΚΕ του Κόμματος και υποψήφια βουλευτής στη Β΄ Αθηνών. Η Λ. Καρατζά υπογράμμισε ότι η χρήση των ναρκωτικών έχει αιτίες που το γεννούν - όπως είναι η φτώχεια και ο αποκλεισμός, που χαρακτηρίζουν το καπιταλιστικό σύστημα. Αναφερόμενη στην «πρόνοια» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είπε ότι φοβάται πως για να μη χαλάσει η μόστρα θα επιχειρήσουν να μαζέψουν «τα πρεζάκια» απ' τους δρόμους και ότι γι' αυτό την κάνει καχύποπτη η «φούρια του ΟΚΑΝΑ, πώς θα τους δώσουμε μεθαδόνη και τι θα γίνει με τη μεθαδόνη».

Και η Λ. Καρατζά κατέληξε: «Θα εξακολουθήσουμε να αγωνιζόμαστε σε αυτό το πεδίο και θα λέμε τα πράγματα που νομίζουμε ότι πρέπει να γίνονται. Τα έχουμε διατυπώσει και δε θα λέμε "τι να σου κάνει η πρόληψη;" που λέει η κ. Κοκκέβη, όταν ο ένας γυρίζει και διακινεί. Αστυνομία έχετε και έχετε μόνο αυτό. Δε σας είπα ότι πρέπει να έχετε αστυνομία, γιατί πρωτίστως είναι το θέμα της πρόληψης. Και λέτε τι να την κάνουμε την έρημη την πρόληψη. Ε, κάντε την έρημη την πρόληψη και μετά την απορρίπτετε» (απομαγνητοφωνημένο κείμενο).

Τη διαδέχτηκε στο βήμα ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του με διαστρέβλωση της θέσης της Λ. Καρατζά για την πρόληψη. «Η προλαλήσασα δήλωσε ότι η πρόληψη έχει να κάνει με την αστυνομία», είπε ο Αλ. Τσίπρας, και η Λ. Καρατζά αναγκάστηκε να τον διακόψει και να τον διορθώσει.

Παρ' όλα αυτά ο Β. Βενιζέλος στην «Αυγή» (4.3.2004) έγραψε: «Πάλι με την... αστυνομία το ΚΚΕ! Οταν η γενικευμένη καταστολή και το κυνήγι των χρηστών ναρκωτικών έχει διαποτίσει την πολιτική ενός κόμματος, τότε αυτό δε θα αργήσει να συνδέσει ακόμη και την πρόληψη με την... αστυνομία! Ο λόγος για το ΚΚΕ, φυσικά, και για την εκπρόσωπό του Λ. Καρατζά, η οποία... έψεξε την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ επειδή ο Οργανισμός δε διαθέτει αστυνομία! "Μας λέτε ότι κάνετε πρόληψη. Τι πρόληψη να κάνετε; Αστυνομία έχετε;", ανέφερε η εκπρόσωπος του ΚΚΕ, παγώνοντας την αίθουσα της ΕΣΗΕΑ! "Μα, η δουλιά μας δεν είναι να έχουμε αστυνομία", απάντησε εμφανώς έκπληκτη η Α. Κοκκέβη.

Κατά τα λοιπά, η εκπρόσωπος του ΚΚΕ προέβη στην καινοφανή ιστορική διαπίστωση ότι για τα ναρκωτικά ευθύνεται ο... καπιταλισμός και ζήτησε να δημιουργηθεί ένα "στεγνό" πρόγραμμα σε κάθε νομό. Η εκπρόσωπος του ΚΚΕ, τέλος, προχώρησε στην απίθανη όσο και θλιβερή "καταγγελία", σύμφωνα με την οποία "ο ΟΚΑΝΑ έχει φούρια να δώσει μεθαδόνη στους χρήστες για να τους κρύψει από τη δημόσια θέα ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων"!».

Το ΚΚΕ δεν έκρυψε ποτέ την ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση με το ΣΥΝ.

Αλλο αυτό και άλλο οι αντι-ΚΚΕ «δόσεις». Εκεί πια φτάνουμε στην εγκατάσταση του αντι-ΚουΚουΕδισμού ως τρόπου ζωής, που μπορεί να οδηγήσει στην «εξάρτηση» απ' τον αντικομμουνισμό, που είναι δηλητήριο για τη δημοκρατία.


Γιώργος ΜΟΥΣΓΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ