Σάββατο 6 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Αυλή του Μεγάρου Μουσικής!

Οχι, δεν πρόκειται για μια ετεροχρονισμένη φωτογραφία. Πρόκειται για μπουλντόζες και γερανούς που έχουν παραταχθεί ξανά τις τελευταίες μέρες δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής, αυτή τη φορά προς την πλευρά της Βασ. Σοφίας, ξαναμετατρέποντας το πολύπαθο Πάρκο Ελευθερίας σε ένα απέραντο εργοτάξιο!

Προφανώς, μέσα στον περίβολο του νέου εργοταξίου κρύβεται ένα ακόμη μεγαλεπήβολο σχέδιο του μεγαλοεκδότη Χρ. Λαμπράκη, προέδρου του Μεγάρου Μουσικής. Σε τι συνίσταται αυτό; Κανείς δεν το έχει ανακοινώσει ακόμη, όπως δεν έχει ανακοινωθεί αν και αυτό θα γίνει με κονδύλια που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Εμείς απλώς υπενθυμίζουμε ότι την 1η του Ιούλη του 2003 ο Χρ. Λαμπράκης παρουσίασε ενώπιον υπουργών, δημοσιογράφων και άλλων προσκεκλημένων την κατασκευή 125.000 τ.μ. στεγασμένων χώρων, που περιλαμβάνουν τριώροφη υπόγεια αίθουσα Συνεδρίων 1.750 ατόμων, μουσική βιβλιοθήκη, άλλη αίθουσα 400 ατόμων, χώρους εξυπηρέτησης, εστιατόρια, μπαρ κλπ. που κόστισαν 60 δισ. δρχ. και κατέστρεψαν μεγάλο τμήμα του Πάρκου Ελευθερίας.

Θυμίζουμε επίσης ότι για να γίνουν οι εγκαταστάσεις αυτές χρειάστηκε να γίνει η παραχώρηση του Πάρκου στον Οργανισμό του Μεγάρου Μουσικής, με αλλεπάλληλες Υπουργικές Αποφάσεις και Προεδρικά Διατάγματα από το 1991 έως το 1996, από τις κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Αλλά και οι νέες υπό κατασκευήν εγκαταστάσεις βασίζονται σε (ν)τροπολογίες που ψηφίστηκαν από κοινού από τα κόμματα του δικομματισμού τον περασμένο Δεκέμβρη και συμπεριλαμβάνονται στο νόμο 3207/2003. Πρόκειται για το γνωστό «Ολυμπιακό νόμο», ο οποίος αποτελεί μνημείο παρανομίας, αφού με αυτόν νομιμοποιούνται όλες οι υπερβάσεις σε διάφορα Ολυμπιακά έργα, ενώ παράλληλα με άλλες (ν)τροπολογίες - όπως είχε αποκαλύψει ο «Ρ» - δίνεται το δικαίωμα να λειτουργήσει το ξενοδοχείο της κας Μαμιδάκη σε περιοχή της Εκάλης και να παραχωρηθεί η έκταση Ριζάρι του Φαλήρου στο μεγαλοκατασκευαστή Βωβό.

Ποιος θα μας εξηγήσει τι σημαίνει «προσθήκη κατ' επέκταση υπογείων κλπ. του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών», που περιλαμβάνεται στη συγκεκριμένη τροπολογία; Μήπως το Πάρκο Ελευθερίας έχει γίνει ήδη αυλή του Μεγάρου και δεν το ξέρουμε;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ