Σάββατο 6 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ»
Εργοδοτικές πιέσεις σε εργαζόμενους να φύγουν από τα σωματεία

Για άσκηση πιέσεων με εξαναγκασμό εργαζομένων, να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις «ως στελέχη» με την προϋπόθεση να διαγραφούν πρώτα από τα σωματεία τους, καταγγέλλουν τη διοίκηση του Ομίλου «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ» σε κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία: ΑΓΕΤ ΒΟΛΟΥ, ΕΒΙΕΣΚ ΒΟΛΟΥ, ΑΓΕΤ ΜΗΛΑΚΙΟΥ, ΕΒΙΕΣΚ ΜΗΛΑΚΙΟΥ, Κ/Δ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», Κ/Γ ΑΓΕΤ «Η ΕΝΩΣΗ». Η ενέργεια αυτή της εταιρίας, σημειώνουν, έχει στόχο την αποδυνάμωση των Σωματείων και εάν είναι δυνατό, τη διάλυσή τους, για να υλοποιήσει όσα μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε, λόγω της αποφασιστικής αντίδρασης των εργαζομένων.

Με τις παράνομες αυτές ενέργειες, επισημαίνουν, η εταιρία παραβιάζει το άρθρο 12 παράγραφός 1 του Συντάγματος και το νόμο 1264/82 άρθρο 14 παράγραφοι 1 και 2 (προστασία και διευκολύνσεις συνδικαλιστικής δράσης).

Καταλήγοντας τα σωματεία σημειώνουν, ότι η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας και δηλώνουν, ότι δε θα ανεχτούν άλλο αυτές τις παρανομίες και τις αποικιοκρατικές πρακτικές και θα κινητοποιηθούν προς κάθε κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ