Σάββατο 6 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Εμπόδια απ' την πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου!

Καταγγελία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου

Εμπόδια στην ομαλή διεξαγωγή των αρχαιρεσιών του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας (16, 17 και 18 Φλεβάρη 2004), προκειμένου να πετύχουν μείωση της συμμετοχής των εργαζομένων στις εκλογές, έβαλαν πρωτοκλασάτα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ, με πρώτη και καλύτερη την πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σ. Λίβερη! Εφτασαν, μάλιστα, στο σημείο να ισχυριστούν ότι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, που είναι άνεργοι ή ανασφάλιστοι, δεν έχουν το δικαίωμα να γράφονται στο σωματείο τους!

Το νέο ΔΣ του σωματείου καταγγέλλει στα μέλη του και σε όλους τους εργαζόμενους της Κέρκυρας την απαράδεκτη συμπεριφορά της προέδρου του Εργατικού Κέντρου Σ. Λίβερη, του μέλους του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Σ. Μακρή και του μέλους του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Π. Ζήμου.

Οπως σημειώνεται, «καθ' όλη σχεδόν τη διάρκεια των εκλογών τα άτομα αυτά και με την παρουσία του δικηγόρου του Εργατικού Κέντρου προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Με πρόσχημα διάφορα νομοθετήματα δημιούργησαν μια απαράδεκτη κατάσταση που ποτέ άλλη φορά δεν έχει συμβεί σε εκλογές άλλου σωματείου». Υπογραμμίζει δε ότι μοναδικό μέλημά τους ήταν να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν λιγότεροι εργαζόμενοι στις εκλογές του σωματείου!

Στην απαίτησή τους να μη γράφονται στο σωματείο άνεργοι και ανασφάλιστοι τονίζει: «Δε φτάνει, δηλαδή, το γεγονός ότι τόσοι συνάδελφοι είναι χωρίς δουλιά ή αναγκάζονται να δουλεύουν ανασφάλιστοι, αλλά θα πρέπει κατά την κυρία Λίβερη και την παράταξή της να απαγορεύεται σ' αυτούς και το δικαίωμα να συνδικαλίζονται, δηλαδή να αγωνίζονται».

Και συνεχίζει: «Δεν είναι όμως τυχαία η συμπεριφορά αυτών των ατόμων. Είναι χαρακτηριστικό δείγμα της τακτικής που ευθύνεται για την υποχώρηση του συνδικαλιστικού κινήματος, της τακτικής που έδιωξε τους εργαζόμενους από τα σωματεία τους. Είναι δείγμα της τακτικής που δε θέλει δυνατά σωματεία, αλλά σωματεία - σφραγίδες ακίνδυνα για τα μεγάλα συμφέροντα και τις πολιτικές που ευθύνονται για την άσχημη κατάσταση των εργαζομένων».

Απέναντι σε όλα αυτά, η νέα διοίκηση του σωματείου καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση σε όλους αυτούς που θέλουν το σωματείο απονευρωμένο και αδύναμο και αυτή δεν είναι άλλη από την ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση στο σωματείο, «για να είμαστε ακόμη πιο δυνατοί και πιο αποτελεσματικοί στους αγώνες που έρχονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ