Κυριακή 7 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Κόκκινο της καρδιάς και των αγώνων

Σήμερα ψηφίζουμε με το κόκκινο των αγώνων, με το χρώμα της καρδιάς. Σήμερα ψηφίζουμε για να συνεχίσουμε από την επόμενη μέρα και την κάθε μέρα ως «τέκνα της ανάγκης κι ώριμα τέκνα της οργής».

Εμείς δε μιλάμε με αμφίσημα λόγια. Δεν κατασκευάζουμε πλαστές εικόνες, δεν υποκύπτουμε.

Οι δυο εκφραστές του κεφαλαίου και των συμφερόντων, ένα μήνα τώρα καταφεύγουν σε πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, οβιδιακές μεταμορφώσεις, ύποπτες συναλλαγές και «προβοκάτσιες» και μαφιόζικες πρακτικές.

Κάθε δική μας ψήφος, κάθε ψήφος προς το ΚΚΕ γίνεται βόλι κατά του μεσσιανισμού, της αλαζονείας, της υποταγής στους υψηλούς εντολοδόχους.

Εμείς ενώνουμε τις δυνάμεις της λαϊκής αγωνιστικής αντίστασης απέναντι σ' αυτήν τη δικομματική πολιτική του ζόφου, της παρακμής και της υποταγής.

Αυτοί, ένα μήνα τώρα ψεκάζουν με αέρια όσους διεκδικούν και από την επόμενη μέρα ετοιμάζουν το βοτάνι της λησμονιάς απέναντι στις προεκλογικές υποσχέσεις τους.

Κάθε δική μας ψήφος ενισχύει τις συσπειρώσεις και το Μέτωπο λαϊκών αγωνιστικών δυνάμεων.

Οι παλιοί μας αγώνες διασταυρώνονται με τους σημερινούς και τους αυριανούς. Αυτοί, όπως οι ολοσέλιδες κομματικές διαφημίσεις τους ομολογούν: «ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΤΟΛΗ - Αλλάζουμε εποχή». Εύστοχα η Αλέκα Παπαρήγα παρατηρεί: «Η μία δεξιά, στις εκλογές αυτές, θα διαδεχτεί την άλλη... κοιμούνται ήσυχα, γνωρίζοντας ότι δεν κινδυνεύουν τα συμφέροντά τους από το πράσινο και το γαλάζιο πρόγραμμα. Μπορούμε όμως να τους χαλάσουμε τον ύπνο...».

Και μην ξεχνάς όταν ψηφίζεις, το στοίχο του αφιερώματος - ποιήματος στον Πάμπλο Νερούδα:

«Εδώ σιμά, πιο σιμά, στην καρδιά μας είναι η Καισαριανή κ' η Κοκκινιά, είναι το Δίστομο και τα Καλάβρυτα... Χιλιάδες χέρια χτίζουν το παρόν, χιλιάδες μάτια βλέπουν το μέλλον...».


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ