Τετάρτη 10 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΡΟΛΣ - ΡΟΪΣ»
Αλλη μια κερδοφόρα επιχείρηση

Τελικά, μήπως η Ελλάδα είναι όντως μια ...«ισχυρή» χώρα, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που διεκδικεί και τις ανάλογες δάφνες; Το ερώτημα προκύπτει μετά την ανακοίνωση και στην Ελλάδα, των προκαταρκτικών οικονομικών αποτελεσμάτων του 2003 από τη ...«Ρολς - Ρόις». Μια ανακοίνωση που - για να σοβαρευτούμε - δεν είναι άσχετη από τις προσπάθειες της εταιρίας να εξαπλώσει ακόμη περισσότερο τη βάση πελατών της σε όλο τον κόσμο, ώστε να αντλήσει και το ελάχιστο που μπορεί, προκειμένου να βελτιώσει την οικονομική της εικόνα.

Ισως πάλι, η «Ρολς - Ρόις» να ξέρει κάτι που αγνοεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, για τις δυνατότητες που μπορεί να της προσφέρει η ελληνική αγορά στους τέσσερις τομείς όπου δραστηριοποιείται, στην πολιτική και αμυντική αεροδιαστημική, στην ενέργεια και τη ναυτιλία. Και μάλιστα ανεξάρτητα από το ποιος θα σχηματίσει κυβέρνηση, αφού και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ταυτίζονται πολιτικά.

Στο «διά ταύτα», το 2003 η εταιρία αύξησε τα βασικά κέρδη προ φόρων στα 180 εκατ. στερλίνες (286,2 εκατ. ευρώ), από τα 105 εκατ. στερλίνες (166,95 εκατ. ευρώ) που είχε το 2002, μια αύξηση της τάξης του 41,6%! Οι πωλήσεις της εταιρίας το 2003 έκλεισαν στα 5,6 δισ. στερλίνες ή 8,9 δισ. ευρώ. Επενδυτές ...σπεύσατε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ