Πέμπτη 11 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Ιβηρική υπόθεση

Σαν επιτυχία, όχι μόνο της Πόρτο, αλλά γενικότερα του πορτογαλικού ποδοσφαίρου χαρακτήρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ σε βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά την ισοπαλία 1-1 στο Ολντ Τράφορντ, ο προπονητής των «δράκων», Χοσέ Μουρίνιο. «Γράψαμε ιστορία. Ομως, αυτό που με κάνει ευτυχισμένο είναι ο τρόπος που έπαιξε η ομάδα σε μια δύσκολη ατμόσφαιρα. Η νίκη είναι σημαντική για την ομάδα, τους παίκτες και τη χώρα. Είμαστε μικρή χώρα σε μια γωνιά της Ευρώπης αλλά έχουμε την ποιότητα να ανταγωνιστούμε με τις υπόλοιπες που υπερτερούν στα οικονομικά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός. Για μεγάλο σοκ έκανε λόγο ο Αλεξ Φέργκιουσον που δεν αντάλλαξε χειραψία με τον Μουρίνιο, αλλά του είπε συγχαρητήρια. «Μερικές φορές στη ζωή σου σοκάρεσαι. Το σοκ με την Πόρτο δεν το περίμενα. Οι παίκτες νιώθουν απαίσια, αλλά δεν πρέπει να ντρέπονται. Δεν παίξαμε σπουδαία, αλλά αξίζαμε τη νίκη. Ημασταν απλά άτυχοι», δήλωσε ο τεχνικός των «Μπέμπηδων». Οσον αφορά στο ακυρωθέν γκολ του Σκόουλς, ο Φέργκιουσον είπε: «Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ολοι είπαν πως ήταν κανονικό. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο».

Κατά τα άλλα την επιτυχία των Ιβήρων στη φετινή διοργάνωση συμπλήρωσε η ισπανική Λα Κορούνια, που πήρε πανηγυρική πρόκριση νικώντας για δεύτερη φορά τη Γιουβέντους με 1-0 στο Ντέλε Αλπι.

«Ιδρωσε» άλλα τελικά τα κατάφερε η Τσέλσι να πανηγυρίσει πρόκριση στην επόμενη φάση, αφού αναδείχτηκε ισόπαλη 0-0 στο Σεντ Τζέιμς με τη Στουτγκάρδη. Τέλος, ένα γκολ του Ζουνίνιο σφράγισε την πρόκριση για τη Λιόν, που νίκησε 1-0 τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ