Σάββατο 13 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Μαζική συμμετοχή στην απεργία

Μαζικό, δυναμικό αγωνιστικό «παρών» στην 24ωρη απεργία στις 31 Μάρτη δηλώνει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων ότι θα δώσουν οι συνταξιούχοι, προβάλλοντας τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους αιτήματα.

«Περίοδος χάριτος οι συνταξιούχοι δε δίνουν σε κανέναν και πολύ περισσότερο σ' αυτούς που μαζί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ακολούθησαν την ίδια πολιτική, εφαρμόζοντας τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης», σημειώνει ειδικότερα η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της και επισημαίνει: Η εργατική τάξη και οι συνταξιούχοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Η Ομοσπονδία, με αφορμή και τις αποκαλύψεις του «Ρ» για το περιεχόμενο των κειμένων της Κομισιόν που πάνε για έγκριση στο Συμβούλιο της ΕΕ στις 25 του Μάρτη στο Δουβλίνο, επισημαίνει ότι φέρνουν νέα πρόσθετα αντεργατικά - αντιασφαλιστικά μέτρα με νέες ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση, στα εργασιακά δικαιώματα, στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει τις επιλογές της ΕΕ, καθώς και όσους βάζουν πλάτη να περάσουν αυτές οι αποφάσεις «στο όνομα μιας "ανάπτυξης" που δεν έχει καμία σχέση με τα οικονομικά, εργασιακά και συνταξιοδοτικά μας συμφέροντα». Καταλήγοντας σημειώνει ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ) πρέπει να πάρει τις ευθύνες της για την πλήρη συναίνεσή της σε όλα αυτά και τη στήριξη που προσφέρει στις επιλογές της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ