Τρίτη 16 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α` ΕΘΝΙΚΗ
Πήρε κεφάλι ο ΠΑΟ

Μετά την ήττα του Ολυμπιακού στη Ριζούπολη από την ΑΕΚ, οι πράσινοι απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής

«Ολα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν». Ο γνωστός στίχος, μάλλον, τιτλοφορεί εύστοχα την ουσία των διαδραματιζομένων στην 23η αγωνιστική του επαγγελματικού πρωταθλήματος, της Α` Εθνικής. Αποτελέσματα, που μπορεί να κριθούν καθοριστικά για τίτλο, κύπελλο ΟΥΕΦΑ και υποβιβασμό, είχαμε, αλλά πραγματικά τίποτα δεν άλλαξε. Εκτροπα, κακές διαιτησίες, ανύπαρκτο θέαμα, σκοπιμότητες κλπ., δηλαδή η απόλυτη διαστρέβλωση - εκμετάλλευση του αθλήματος συνεχίζεται, έτσι ή αλλιώς.

Από την Κυριακή το βράδυ, την «κούρσα» οδηγεί ο Παναθηναϊκός. Χωρίς να αποδώσει σπουδαία μπάλα, κέρδισε με ένα όμορφο γκολ, τον μάλλον καλύτερο Πανιώνιο. Σε μια αναμέτρηση, πάντως, που «σημαδεύτηκε» από έκτροπα, τα οποία τουλάχιστον η γηπεδούχος ΠΑΕ είχε την ευθιξία (σε αντίθεση με άλλες) να καταδικάσει φραστικά και να ζητήσει «δημόσια συγνώμη». Οι τριφυλλοφόροι, «σπάζοντας» την αρνητική - βαθμολογικά - παράδοσή τους στη Ν. Σμύρνη, προβάλλουν πλέον ως το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αφού δεν επέστρεψαν το δώρο του Ολυμπιακού.

Στη Ριζούπολη, οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν από την ΑΕΚ, σ' έναν αγώνα όπου κέρδισε ο λιγότερο κακός. Οποιος είδε το παιχνίδι, βίωσε το λαϊκό γνωμικό «στους στραβούς, επικρατεί ο μονόφθαλμος». Ομως, η απώλεια των τριών βαθμών και της κορυφής, δεν ήταν τα μόνα άσχημα μαντάτα για τους γηπεδούχους. Αφ' ενός η απόφαση του - εν γένει κακού - Κασναφέρη στην τελευταία φάση (ανεξάρτητα αν ήταν σωστή, την πρώτη ή τη δεύτερη φορά) προοιωνίζεται αλλαγές στο στάτους κβο. Αφ' ετέρου, «άρχισαν τα όργανα». Επιθέσεις αγανακτισμένων οπαδών, κριτική σε παίκτες και εντονότατη φημολογία περί αντικατάστασης του Προτάσοφ (κυκλοφόρησαν 3 - 4 ονόματα). Το αντίθετο κλίμα δηλαδή, απ' ό,τι χρειάζεται η ψυχολογία που απαιτείται για να συνεχιστεί η προσπάθεια για επίτευξη του στόχου. Οσο για την ΑΕΚ, όπως επισήμαναν και οι παίκτες στις δηλώσεις, μόνον ψυχολογικό κέρδος είχε. Τα σοβαρότατα προβλήματα παραμένουν και εφικτοί στόχοι είναι το ΟΥΕΦΑ και το Κύπελλο.

Η τρίτη θέση είναι «καπαρωμένη» από τον ΠΑΟΚ, που (έστω και δύσκολα) κέρδισε στην Καλλιθέα και δεν είναι διατεθειμένος να μετατραπεί σε «ιδανικό αυτόχειρα». Συνέχισαν τη νικηφόρα πορεία τους, που έχει και ευρωπαϊκό προορισμό (ΟΥΕΦΑ), Αιγάλεω και Χαλκηδόνα. Η απώλεια δύο βαθμών από τον Αρη φέρνει πιο κοντά τις περιπέτειες (ζώνη υποβιβασμού), από τις οποίες απομακρύνθηκε ο Ιωνικός.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τουμπάρισαν τα δεδομένα (2010-02-23 00:00:00.0)
Δυο εμπόδια (2004-09-16 00:00:00.0)
Και τώρα οι δυο τους (2004-04-06 00:00:00.0)
«Μπερδέματα» (2001-03-20 00:00:00.0)
Ζητείται ψυχραιμία (2000-03-08 00:00:00.0)
Νέα κατάσταση (1997-03-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ