Παρασκευή 19 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Περιοδείες, τέλος κι αρχή

Ο θίασος «Πρόβα» στην «Ασκηση πέντε δακτύλων»
Ο θίασος «Πρόβα» στην «Ασκηση πέντε δακτύλων»
Μέχρι τις 4/4 θα παίζεται στο θέατρο «Πρόβα» (Αχαρνών και Ηπείρου 39) το έργο του Πίτερ Σάφερ «Ασκηση πέντε δακτύλων», περσινή επιτυχία του θιάσου που επαναλήφθηκε και φέτος. Το έργο παρουσιάζεται σε μετάφραση Μαρλένας Γεωργιάδη, σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα, σκηνικά Μιχάλη Σδούγκου, κοστούμια Νίκου Πεξομάτη, μουσική Σάκη Τσαλίκη, φωτισμούς Ανδρέα Ζαχαράτου. Παίζουν: Μαίρη Ραζή, Σωτήρης Τσόγκας, Αντώνης Ταμβακάς, Γεράσιμος Μαύρος, Κοραλία Τσόγκα.

Το «Ανοιχτό Θέατρο» με την ανατρεπτική σάτιρα «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ, φιλοξενεί από σήμερα το ΚΘΒΕ στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια καυστική σάτιρα με πρωταγωνιστή τον εννιάχρονο Βικτόρ. Σ' έναν κόσμο που εξουσιάζουν οι μεγάλοι, ο Βικτόρ «παίρνει τα ηνία» και αναλαμβάνει να ξεσκεπάσει όλη την υποκρισία των μεγάλων. Η μετάφραση είναι του Αλέξανδρου Κοέν. Η σκηνοθεσία του Γιώργου Μιχαηλίδη. Σκηνικά - κοστούμια: Αγνή Ντούτση. Μουσική: Αντώνης Μιχαηλίδης. Παίζουν οι: Δ. Κατρανίδης, Η. Λογοθέτης, Ντ. Μιχαηλίδου, Γ. Τσιτσόπουλος, Ε. Κρίτα, Δ. Γιαννόπουλος κ.ά.

Συνεχίζονται με επιτυχία οι παραστάσεις του έργου του Σαίξπηρ, «Ο έμπορος της Βενετίας», που παρουσιάζει η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» στο θέατρο «Αμαλία» της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για περίτεχνη κωμωδία, μια ερωτική ιστορία που διαπλέκεται με σημαντικά ερωτήματα για τη φιλία, την πίστη, το φόβο του «άλλου», την προκατάληψη και το ρατσισμό. Η μετάφραση είναι του Ερρίκου Μπελιέ, η σκηνοθεσία του Νίκου Χουρμουζιάδη, τα σκηνικά - κοστούμια της Ιωάννας Μανωλεδάκη, η μουσική του Γιώργου Εμμανουήλ Λαζαρίδη, η κίνηση της Στέλλας Μιχαηλίδου και οι σπαθογραφίες του Δημήτρη Σακατζή. Παίζουν: Μ. Βλάχου, Κ. Δανιηλίδης, Α. Δημητριάδης, Α. Ευσταθίου, Ν. Λύτρας, Στ. Μαυρόπουλος, Μ. Μεβουλιώτης κ.ά.

Στο θέατρο «Ελυζέ», ανεβάζεται σήμερα το έργο του Τάκη Χρυσούλη «Συγνώμη σας ξύπνησα». Πρόκειται για τρυφερή κωμωδία, με θέμα τις ανθρώπινες σχέσεις, ιδιαίτερα των ζευγαριών, μέσα στο οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη σύγχρονη κοινωνία. Ενα τυχαίο περιστατικό θα ταρακουνήσει το ζευγάρι, το οποίο θα συναισθανθεί τη σημασία της αγάπης. Η σκηνοθεσία είναι του Μάριου Ρετσίλα, η μουσική του Βασίλη Ρώτα και τα σκηνικά του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου. Παίζουν οι Βαγγέλης Λιοδάκης, Τζένη Φωτίου, Ηλιάνα Φυτιλά, Βασίλης Μπατσακούλας.

Ο θίασος «Μνήμη» θα παρουσιάσει (από 27/3-9/5) στο θέατρο «Κυδωνία» των Χανίων το σπουδαίο, αντιφασιστικό έργο του Τόμας Μπέρνχαρντ «Πριν την αποχώρηση» (θυμίζουμε ότι το πρωτοπαρουσίασε ο θίασος «Πράξη»). Το έργο που αναφέρεται στα «υπολείμματα» του ναζισμού, μετά τη λήξη του πολέμου, στη Γερμανία, θα ανεβαστεί σε μετάφραση Βασίλη Πουλαντζά, σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, σκηνικά - κοστούμια Ολγας Βερυκάκη. Παίζουν: Παναγιώτης Χρυσανθόπουλος, Δέσποινα Πολλαναγνωστάκη, Κατερίνα Δολιανίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ