Σάββατο 20 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
Για την 25η Μάρτη

Με ομιλίες, χορούς και τραγούδια θα εορταστεί η 25η του Μάρτη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η εκδήλωση θα γίνει (24/3, 12.30 μ.μ.), στην αίθουσα τελετών (Ιερά οδός 75). Θα μιλήσουν οι: Π. Πιζάνιας και Αν. Καραμάνος. Θα απονεμηθεί το βραβείο στη μνήμη του επίκουρου καθηγητή Τρ. Παπαδημητρίου. Η εκδήλωση θα κλείσει με το Μουσικό Εργαστήρι και τη Χορευτική Ομάδα του Πανεπιστημίου.

«Φιλελληνισμός: Εκφραση λόγου και τέχνης κατά την ελληνική επανάσταση» είναι το θέμα της έκθεσης που εγκαινιάζεται στις 22 Μάρτη (7 μ.μ.) στη «Στοά του βιβλίου» (Πεσμαζόγλου 5). Θα μιλήσουν οι: Β. Λαμπρινουδάκης, Κ. Τσαμαδός, Ι. Μαζαράκης - Αινιάν, Λ. Δρούλια, Ν. Καστρίτη.

«Κοσμάς Αιτωλός, δάσκαλος και αναμορφωτής του Γένους. Προετοίμασε το 1821» είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών (3ης Σεπτεμβρίου 56). Είσοδος ελεύθερη.

Με αφορμή την 25η Μάρτη, το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού στην Οδησσό διοργανώνει σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα στη Μαριούπολη θα φιλοξενηθούν δύο φωτογραφικές εκθέσεις (εγκαίνια 20/3) των: Ν. Ν. Βιτιούκ, Βλ. Μπάχτοφ και συναυλία του ντούο για πιάνο «Oleyuria». Στην Οδησσό εγκαινιάζεται στις 24/3 η έκθεση «Η Ελλάδα με τα μάτια των παιδιών». Σήμερα εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής «Ποσειδωνία». Στις 25/3 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση με μουσική, χορούς και ελληνικά παραδοσιακά δρώμενα. Στις 26/3 θα παρουσιαστεί ο τρίτος τόμος του έργου «Ελληνες της Οδησσού». Στις 27/3 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους Ελληνες του Μάλι Μπουγιαλίκ. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με «Συναυλία φιλίας» στο Μέγαρο Πολιτισμού του Πολυτεχνείου Οδησσού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ