Σάββατο 20 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΠΡΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ
Ψηφίσατε τα ... δικά μας κόμματα!

Ζητούν έμπρακτες διαβεβαιώσεις και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ

«Για πρώτη φορά, το 85% των ψηφοφόρων στήριξε κόμματα, των οποίων τα προγράμματα ήταν σύμφωνα με τις θέσεις μας...». Οσο και να φαίνεται προκλητικό, αυτό περιέχεται στο κεντρικό άρθρο του περιοδικού του ΣΕΒ για τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής και στις κατευθύνσεις όπου πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση της ΝΔ! Από τη συγκεκριμένη αναφορά προκύπτει για μια ακόμη φορά το αυτονόητο, πως οι βιομήχανοι - όπως κατά καιρούς δηλώνουν - δεν έχουν κανένα πρόβλημα, είτε στην κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ, είτε η ΝΔ, αφού η πολιτική των δύο κομμάτων είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των συμφερόντων τους. Η επισήμανση ότι «το 85% των ψηφοφόρων ψήφισε κόμματα, τα προγράμματα των οποίων είναι σύμφωνα με τις θέσεις μας», είναι φανερό ότι αποσκοπεί στο να κάμψει το ηθικό και τους αγώνες των εργαζομένων και, ταυτοχρόνως, «κλείνουν το μάτι» στο ΠΑΣΟΚ και τις συμβιβασμένες τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, να μη σκεφτούν να αντιδράσουν ούτε καν φραστικά στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα έρθουν σαν χιονοστιβάδα.

Κατά τους βιομηχάνους, η κυβέρνηση της ΝΔ «από την αρχή πρέπει να θέσει υψηλά στην κλίμακα των προτεραιοτήτων της οικονομικής πολιτικής τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, προωθώντας διαδικασίες που θα συνεκτιμούν τις επιπτώσεις όλων της των αποφάσεων στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας»! Είναι προφανές ότι οι βιομήχανοι ζητούν θεσμική παρέμβαση, ώστε οποιαδήποτε κυβερνητική ρύθμιση να φέρει την έγκρισή τους, ανάλογα με το πόσο επηρεάζεται η ανταγωνιστικότητα, δηλαδή η κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Οι βιομήχανοι σιγοντάρουν την κυβέρνηση της ΝΔ να αναλάβει άμεσα αντιλαϊκή δράση και επισημαίνουν χαρακτηριστικά: «Η νέα κυβέρνηση έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τις διαρθρωτικές αδυναμίες που υπάρχουν ακόμα και να διασφαλίσει τη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της οικονομίας μας». Ετσι, λοιπόν, απαιτούν να «αντιμετωπίσει αποφασιστικά» τις όποιες αντιδράσεις των εργαζομένων, των αγροτών, των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων, που συνθλίβονται από την εφαρμοζόμενη πολιτική.

«Πρέπει να πιστέψουμε σε ένα καλύτερο μέλλον - αναφέρουν οι βιομήχανοι - να θέσουμε υψηλούς στόχους και να τους επιδιώξουμε με συνέπεια, ώστε να επιτευχθεί η κοινωνική ευημερία και συνοχή που οραματιζόμαστε». Είναι πέρα για πέρα προκλητικό οι βιομήχανοι να μιλούν για κοινωνική ευημερία, όταν σε καθημερινή βάση ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους και για την αύξηση της κερδοφορίας οδηγούν - λόγω έλλειψης μέτρων ασφαλείας και υπερεντατικοποίησης της εργασίας - εκατοντάδες εργάτες κάθε χρόνο στο θάνατο.

Οι βιομήχανοι δε δίνουν καμία πίστωση χρόνου. Τα κέρδη τους δεν τα διακυβεύουν, γι' αυτό καλούν τη ΝΔ να καταδείξει έμπρακτα ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις κατευθύνσεις που υποδεικνύει το κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ