Σάββατο 20 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ 31ης ΜΑΡΤΗ
Ολοι και όλα για την επιτυχία της

Με αμείωτη ένταση δίνουν τη μάχη της οργάνωσης και προετοιμασίας της 24ωρης απεργίας στις 31 του Μάρτη όλες οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με στόχο η απεργία αυτή να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργατών. Να μπει απεργιακό «λουκέτο» σε κάθε χώρο δουλιάς. Το ΠΑΜΕ απευθύνει ταξικό αγωνιστικό προσκλητήριο συμμετοχής στην απεργιακή προσυγκέντρωση που διοργανώνει στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά).

Γι' αυτό το λόγο οι συνδικαλιστές και τα στελέχη του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα «αλωνίζουν» τους εργασιακούς χώρους, ακόμα και αυτούς που δουλεύει μόνο ένας εργάτης. Διοργανώνουν συσκέψεις και εξορμήσεις, προκειμένου να απλωθεί παντού το μήνυμα της απεργίας. Δίνουν τη μάχη να συζητηθεί σε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο και να παρθεί απόφαση συμμετοχής στην απεργία. Το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει το ΠΑΜΕ για κατώτερο μισθό 1.100 ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 44 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 880 ευρώ, για ουσιαστικές αυξήσεις σε όλα τα επίπεδα των μισθών και των συντάξεων, να αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης των αγώνων.

Ξεχωριστές αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει και έχουν ανακοινώσει μεταξύ άλλων: Ομοσπονδία Φαρμάκου, Εργατικό Κέντρο Λάρισας, Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Συνδικάτο Φαρμάκου - Καλλυντικού Αθήνας, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Την ίδια στιγμή σε όλη τη χώρα Τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ και σωματεία προγραμματίζουν συσκέψεις και συγκεντρώσεις, με στόχο την προετοιμασία της απεργίας, και πιο συγκεκριμένα:

  • Αργολίδα: Σε σύσκεψη καλεί σήμερα, Σάββατο, η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, στο Μορφωτικό Σύλλογο της Νέας Κίου
  • Ναύπακτος: Σε σύσκεψη καλεί η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σήμερα, Σάββατο, στις 7 μ.μ.
  • Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου: Με στόχο τη μαζική και καλά προετοιμασμένη συμμετοχή στην απεργία συνεδριάζει τη Δευτέρα, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου η διοίκηση του Σωματείου
  • Λασίθι: Σε σύσκεψη καλεί η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 22 του Μάρτη στο Εργατικό Κέντρο Αγίου Νικολάου
  • Λακωνία: Σε σύσκεψη καλεί η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, τη Δευτέρα στο Εργατικό Κέντρο Σπάρτης
  • Κεφαλονιά - Ιθάκη: Σε σύσκεψη για τον καλύτερο συντονισμό δουλιάς καλεί η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, την Τρίτη 23 του Μάρτη, στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΦΩΚΑ» στο Αργοστόλι
  • Γιάννενα: Σε σύσκεψη για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας καλεί το ΠΑΜΕ συνδικαλιστές και σωματεία τη Δευτέρα 22/3/04, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ