Τετάρτη 24 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Θετικές εκτιμήσεις

Η παρέμβαση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης και η άσκηση οργανωμένης πολιτικής πίεσης από την πλευρά των επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον λεγόμενο Συνεδριακό Τουρισμό, είναι μέσα στους στόχους του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (ΣΕΠΟΣ). Τους στόχους αυτούς διατύπωσε χτες η διοίκηση του Συνδέσμου σε συνέντευξη Τύπου πριν από την ετήσια Γενική Συνέλευσή του, κατά την οποία έγινε και μια αποτίμηση της οκτάχρονης πορείας του για την προώθηση του συνεδριακού τουρισμού, που κρίνεται ικανοποιητική.

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή δράση του ΣΕΠΟΣ, ο αντιπρόεδρός του Ζ. Καπλανίδης επισήμανε ότι η πρωτοβουλία του Συνδέσμου για δημιουργία ευρωπαϊκού φορέα εκπροσώπησης - του EFAPCO - έχει γίνει αποδεκτή στη Βρετανία, το Βέλγιο, την Ισπανία και την Πορτογαλία, όπου υφίστανται ανάλογοι φορείς, ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν οι Γερμανία, Ιρλανδία, Κύπρος και Πολωνία. Ο ΣΕΠΟΣ έχει αποδεχτεί επίσης πρόταση του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου για συνεργασία στο χώρο του συνεδριακού τουρισμού ανάμεσα σε Ιταλία, Ελλάδα, Αυστραλία, Τουρκία και Μαρόκο.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δ. Μάτζιος εκτίμησε ότι ο συνεδριακός τουρισμός θα αναπτυχθεί στην Ελλάδα το 2004, ενώ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Γ. Ευαγγέλου αναφέρθηκε στη δημιουργία του CVA, μιας υπηρεσίας για την ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ