Πέμπτη 25 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Μακριά από τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες η Παιδεία και ο Πολιτισμός

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδη

Eurokinissi

Μακριά από τις ανάγκες της εκπαίδευσης οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, επισήμανε στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης. Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε «το πρόβλημα της ελληνικής εκπαίδευσης δεν είναι απλώς οικονομικό ούτε απλώς λειτουργικό. Είναι πρόβλημα βαθιά δομικό. Χρειάζεται, επομένως, το σύστημά μας της εκπαίδευσης δραματικές αναδιαρθρώσεις, χρειάζεται απαλλαγή από τις ταξικές στρεβλώσεις της λειτουργίας του».

Αναφερόμενος στις θέσεις του ΚΚΕ για την Παιδεία ο Γιώργος Χουρμουζιάδης τόνισε πως «χρειάζεται μεταρρύθμιση που θα έπρεπε να ξεκινήσει από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, να διαμορφώσει ως βάση ένα υποχρεωτικό, αυτόνομο δωδεκάχρονο σχολειό με σύγχρονο και ισορροπημένο περιεχόμενο, με λειτουργία ελεγχόμενη κοινωνικά και όχι κάτω από την απειλή αξιολογήσεων υποκειμενικών και πολλές φορές πολιτικά ύποπτων και μετά να συγκροτήσει την επαγγελματική και τεχνική εκπαίδευση».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως το ζητούμενο είναι «η μετατροπή της σε παραγωγό σύγχρονης γνώσης και όχι σε παραγωγό γενικής και αόριστης πληροφορίας με μοναδικό και σχεδόν αποκλειστικό σκοπό την κατάρτιση και μάλιστα στην υπηρεσία της ασύδοτης ελεύθερης αγοράς».

Τέλος, αναφερόμενος στον πολιτισμό ο Γιώργος Χουρμουζιάδης σημείωσε πως «δε δεχόμαστε να παγιδευτεί ο πολιτισμός μας μέσα στην περιπέτεια των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως αυτή εκφυλίζεται σε μια συζήτηση ανάμεσα στους εργολάβους και στα έργα τους και τώρα τελευταία, ανάμεσα στους στρατιώτες του ΝΑΤΟ και τα ντουφέκια τους, οι οποίοι καλούνται να ανεγείρουν την αντιτρομοκρατική ομπρέλα για να προστατευτεί η πανάκριβη ομπρέλα του κ. Καλατράβα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ