Πέμπτη 25 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προδικασμένο το αποτέλεσμα

Γρηγοριάδης Κώστας

Ανάπτυξη για όλους - Ισχυρή Ελλάδα με κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη, κλπ. κλπ. Είναι φράσεις - συνθήματα, οι οποίες ειπώθηκαν κατά κόρον στη Βουλή από τον Κ. Καραμανλή και αρκετούς υπουργούς, στη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Και, αμέσως μετά, σημείωναν και τα μέσα, με τα οποία θα επιχειρήσουν να υλοποιήσουν τους στόχους αυτούς: Η ενίσχυση της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Η ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου. Η θεσμοθέτηση ακόμη περισσοτέρων κινήτρων, διευκολύνσεων, φοροαπαλλαγών, η παραπέρα αντιδραστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, κλπ. κλπ, τα οποία θα συμπεριληφθούν στις εξαγγελθείσες ήδη νομοθετικές πρωτοβουλίες, για την ανάπτυξη και τη νέα φορολογική μεταρρύθμιση.

Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει και διευρύνει παραπέρα την ίδια ακριβώς πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Γεγονός, το οποίο είναι υπεραρκετό, για να προδικάσει και το αποτέλεσμά της. Είτε, η πολιτική αυτή εφαρμοστεί με «σεμνότητα και ταπεινότητα», είτε όχι. Αλλωστε, οι εργαζόμενοι έχουν συσσωρεύσει πλέον αρκετή πείρα και γνωρίζουν πολύ καλά ότι η οποιαδήποτε ανάπτυξη κινείται με άξονα το μεγάλο κεφάλαιο, ωφελεί μόνο το τελευταίο και αναπαράγει σε όλο και μεγαλύτερη κλίμακα τη φτώχεια, την ανεργία και τα πολύμορφα κοινωνικά προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ