Τρίτη 30 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΓΕΤΟΠΛΗΚΤΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Τι θα κάνει ακριβώς η κυβέρνηση;

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Eurokinissi

Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, καλώντας τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, να απαντήσει για το τι θα κάνει ώστε να μπορέσουν να σταθούν τα πόδια και να ξανακαλλιεργήσουν όσοι αγρότες έπαθαν μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία, τους προηγούμενους μήνες.

Συγκεκριμένα, στην Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, αναφέρονται τα εξής:

«Η κακοκαιρία της τελευταίας περιόδου που προκάλεσε εκτεταμένες αγροτικές ζημιές σε πολλές περιοχές της χώρας έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης στους πληγέντες αγρότες που απειλούνται με χρεοκοπία αν δεν παρθούν άμεσα συγκεκριμένα μέτρα.

Χρειάζεται να επισπευστούν οι εκτιμήσεις της αγροτικής παραγωγής επειδή φαίνεται ότι δε θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που είχαν εξαγγελθεί κατά τη διάρκεια των ζημιών.

Χρειάζεται με κάποιο τρόπο να παρακαμφθούν οι χρονοβόρες κοινοτικές διαδικασίες έγκρισης για την καταβολή αποζημιώσεων σε ζημιές του αγροτικού κεφαλαίου (φυτικό, έγγειο κ.ά.).

Χρειάζεται να παγώσουν τα δάνεια των πληγέντων αγροτών και να αρθούν τα εμπόδια (υποθήκες κ.ά.) δανειοδότησης με ευνοϊκούς όρους των αγροτών που έπαθαν ζημιά στο αγροτικό τους κεφάλαιο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι συγκεκριμένες ενέργειες θα κάνει και πότε για να αποτραπεί η χρεοκοπία των πληγέντων αγροτών της χώρας και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παραγωγική τους δραστηριότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ