Πέμπτη 1 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΥΒΑ
Συμφωνία για διεύρυνση των αθλητικών ανταλλαγών

Συνάντηση του Ολυμπιονίκη και υφυπουργού Αθλητισμού της Κούβας Αλμπέρτο Χουαντορένα με τον Ελληνα υφυπουργό

Eurokinissi

Η διεύρυνση της συμφωνίας αθλητικών ανταλλαγών, μεταξύ Ελλάδας και Κούβας, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης, κατά τη χτεσινή συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Ορφανού, με τον Κουβανό ομόλογό του και Ολυμπιονίκη, Αλμπέρτο Χουαντορένα. Στις δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, ο Ελληνας υφυπουργός ανέφερε: «Είχαμε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Αλμπέρτο Χουαντορένα και τον πρέσβη της Κουβανικής Δημοκρατίας Χόρχε Κεσάδα, που τον συνόδευε, η οποία είχε ως βασικό αντικείμενο τη διεύρυνση των αθλητικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας. Ηδη υπάρχει μία συμφωνία και κοινές δράσεις σε εξέλιξη. Συναποφασίσαμε να διευρύνουμε αυτή τη συμφωνία. Οι λεπτομέρειες θα αποτυπωθούν σε επόμενες συναντήσεις και συζητήσεις.

Βέβαια, πρωταγωνιστικό θέμα ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ο κ. Χουαντορένα εξέφρασε την άποψη ότι οι Αγώνες της Αθήνας θα είναι πετυχημένοι. Εμείς από τη δική μας πλευρά τον διαβεβαιώσαμε ότι όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους και η Ελλάδα θα διοργανώσει πράγματι πετυχημένους Αγώνες. Επίσης ευχηθήκαμε καλή επιτυχία στην κουβανική αποστολή και υποσχεθήκαμε ότι τα μέλη της θα έχουν άριστη διαμονή. Οποιοδήποτε δε πρόβλημα προκύψει θα επιλύεται άμεσα από τη δική μας πλευρά. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φιλοξενούμε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του σύγχρονου αθλητισμού και βέβαια είμαστε ακόμη πιο χαρούμενοι, καθώς μας υποσχέθηκε ότι θα είναι παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Αυγούστου. Ευχαριστώ τον κ. Χουαντορένα και τον πρέσβη για την εδώ παρουσία τους».

Από την πλευρά του ο Αλμπέρτο Χουαντορένα δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό κ. Ορφανό που με δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του. Για μένα είναι ευχαρίστηση και ιδιαίτερη χαρά να βρίσκομαι στην Αθήνα, στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα τώρα, που πρόκειται τον Αύγουστο να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Εμείς οι Κουβανοί έχουμε πραγματικά μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτούς τους Αγώνες και είμαστε σίγουροι πως θα έχουμε, όπως πάντα, όλη τη φιλία του ελληνικού λαού. Ενας από τους λόγους της επίσκεψης μου εδώ είναι να δούμε όλες τις λεπτομέρειες για την κουβανική αποστολή. Ως πρώην αθλητής και υφυπουργός, είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Εκτός από αυτά τα θέματα, συζητήσαμε για την αθλητική συμφωνία που υπάρχει ανάμεσα στα δύο υπουργεία και θα δουλέψουμε για την ενίσχυση και τη διεύρυνσή της. Εύχομαι και εκ μέρους όλου του κουβανικού λαού οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας να είναι όσο το δυνατόν καλύτεροι και οι Ελληνες αθλητές να έχουν μεγάλες επιτυχίες».

Ο Α. Χουαντορένα μαζί με τον πρέσβη της Κούβας στη χώρα μας, Χόρχε Κεσάδα, αλλά και τον Α΄ γραμματέα της πρεσβείας επισκέφτηκαν επίσης το Δήμο Περιστερίου, όπου συναντήθηκαν με τον δήμαρχο, Α. Παχατουρίδη. Βασικό θέμα της συζήτησής τους το άθλημα της πυγμαχίας, το ολυμπιακό τουρνουά του οποίου θα γίνει στο Περιστέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ