Παρασκευή 2 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι ηθοποιοί ψηφίζουν αγωνιστικά

Χάπενινγκ ηθοποιών - μελών του ΣΕΗ, ενάντια στην ιμπεριαλιστική εισβολή στο Ιράκ
Χάπενινγκ ηθοποιών - μελών του ΣΕΗ, ενάντια στην ιμπεριαλιστική εισβολή στο Ιράκ
Τη Μ. Δευτέρα, πραγματοποιούνται οι αρχαιρεσίες για εκλογή Διοικητικών Συμβουλίων στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και στον Οργανισμό Εταιρικών Θιάσων, καθώς και Εξελεγκτικής Επιτροπής, Πειθαρχικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων στα συνέδρια των δευτεροβάθμιων οργανώσεων, την ΠΟΘΑ και το ΕΚΑ. Οι αρχαιρεσίες θα διενεργηθούν, από την ανατολή έως και τη δύση του ήλιου, στα γραφεία του ΣΕΗ (Κάνιγγος 33, 2ος όροφος), στην έδρα του ΚΘΒΕ και στις έδρες των ΔΗΠΕΘΕ.

Οι αρχαιρεσίες για τον κλάδο των ηθοποιών δεν είναι ένα απλό γεγονός για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Είναι ένας ουσιαστικός αγώνας, προκειμένου το σωματείο να βγει ισχυρό συνδικαλιστικά για την επίλυση των οξυνόμενων συνεχώς εργασιακών προβλημάτων του κλάδου, αλλά και ικανό να παρεμβαίνει εποικοδομητικά στα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Γι' αυτό η Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών καλεί τους ηθοποιούς να δώσουν μαζί τον αγώνα για τη διαμόρφωση συνθηκών τέτοιων που θα επιτρέψουν στους ηθοποιούς να παίζουν σωστά και αποτελεσματικά τον κοινωνικό «ρόλο» τους. Να αγωνιστούν για μια κοινωνία που θα διευκολύνει τη δημιουργία. Για μια κοινωνία και μια δημιουργία της ειρήνης και της ισότητας. Για μια κοινωνία, όπου η Τέχνη να θεωρείται και να αποτελεί προϋπόθεσή της. Για μια κοινωνία αξιοκρατική, χωρίς ανεργία και ανθρώπους να ζούνε στα όρια, πολύ περισσότερο κάτω από τα όρια της φτώχειας, όπως συμβαίνει σήμερα στην τεράστια πλειοψηφία των Ελλήνων ηθοποιών.

Στόχος της Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών είναι να δημιουργηθεί ένα σωματείο δυνατό, περισσότερο ενωτικό, πιο ταξικό και ταυτόχρονα πολιτιστικό. Ενα σωματείο αντάξιο των αγωνιστικών παραδόσεων του κλάδου, το οποίο θα αποτελεί εγγύηση και απάντηση των ηθοποιών στην τρομοκρατία, την ισοπέδωση και την προσπάθεια να τσαλακώσουν την αξιοπρέπεια και την πνευματικότητα του επαγγέλματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ