Σάββατο 3 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Το Κυπριακό «ενταφιάστηκε» πριν από αρκετά χρόνια και εδώ υπάρχουν ευθύνες όλων των κομμάτων στη Βουλή, ανάλογα με τη διάστασή τους (κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση, μικρότερη αντιπολίτευση), τόνισε χτες στην ομιλία της στη Βουλή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Σώματος από τον πρωθυπουργό σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Η Αλ. Παπαρήγα απαντώντας στα όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες για «νηφαλιότητα», τόνισε χαρακτηριστικά: «Νηφαλιότητα ναι, αλλά άλλο πράγμα να έχεις μια άδικη και επικίνδυνη λύση. Δεν έχει σημασία αν θα είναι βιώσιμη μια άδικη λύση. Εμείς θέλουμε και δίκαιη και βιώσιμη λύση, τηρουμένων βεβαίως των αναλογιών μέσα στις σημερινές συνθήκες».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ζήτησε να γίνει σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό και είπε ότι η θέση της κυβέρνησης θα διατυπωθεί τον κατάλληλο χρόνο. Πρόσθεσε όμως ότι το «σχέδιο Ανάν» περιέχει «και θετικά και δύσκολα σημεία για όλες τις πλευρές».

Εμμεση στήριξη στο «σχέδιο Ανάν» πρόσφερε με την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ενώ και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος είπε ότι στο σχέδιο υπάρχουν και «υπέρ και κατά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ