Τρίτη 6 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚ
Ολα για το κέρδος

«Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος» δε γίνεται όπως εύστοχα διαπιστώνει η λαϊκή παροιμία. Γι' αυτό και το αποτέλεσμα, κάθε ανάλογης απόπειρας, είναι σαν χρησμός της Πυθίας. Ο καθένας καταλαβαίνει ό,τι θέλει και όλοι δείχνουν ευχαριστημένοι... Το ίδιο συνέβη και μετά τη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Ορφανού, με τον πρόεδρο της ερασιτεχνικής ΑΕΚ Γιάννη Γρανίτσα, με αντικείμενο το γήπεδο των «κιτρινόμαυρων».

Ο υφυπουργός επιβεβαίωσε ότι η ΝΔ στηρίζει το υφιστάμενο μοντέλο (αθλητισμός = επιχείρηση) και τις δομές του (να το εκμεταλλεύονται επιχειρηματίες για να κερδίσουν). Ομως στην εφαρμογή, υπάρχουν αντικειμενικές (εντυπώσεις) και πρακτικές (έλλειψη χρημάτων) δυσχέρειες. Γι' αυτό και αναγκάστηκε να «πέσει» σε αντιφάσεις. Ο ποδοσφαιροπαράγοντας ζήτησε, όπως έκανε και το ΠΑΣΟΚ, να του δώσουν λεφτά. Επικαλέστηκε διάφορα «δακρύβρεχτα», αλλά με μια ουσία. Για να ξεκινήσει το επιχειρηματικό εγχείρημα, από το οποίο θα κερδίσουν κάποιοι, «πρέπει» να χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό κορβανά...

Ο Γ. Ορφανός, δεν παρουσιάστηκε αντίθετος, δηλώνοντας: «Εξέφρασα την πολιτική βούληση της νέας κυβέρνησης να στηρίζει κινήσεις για την κατασκευή έργων υποδομής, όπως το γήπεδο αυτό, γιατί θεωρούμε ότι είναι ο πυρήνας εξυγίανσης, και ένα από τα βασικά μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας». Δεν μπορεί όμως να αγνοήσει ότι σε μια περίοδο «ισχνών αγελάδων» για τους πολλούς, είναι προκλητικό να ενισχύεις τους λίγους για να κερδοσκοπήσουν. Γι' αυτό όταν του υπενθύμισαν προγενέστερη δήλωσή του περί μη δημόσιας χρηματοδότησης, απάντησε: «Αυτά που έχω πει δεν αλλάζουν»... Νέα συνάντηση και περισσότερα θα υπάρξουν, μετά το Πάσχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ