Τρίτη 6 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΟΕ - «ΑΘΗΝΑ 2004»
Κόντρα για τη δάδα

Μπορεί τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις καθυστερήσεις των έργων αλλά και σε γενικότερα θέματα υποδομής ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων να παραμένουν ανοιχτά αλλά ως φαίνεται η «ΑΘΗΝΑ 2004» και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βρήκαν άλλο θέμα να αντιμαχήσουν. Αιτία τα απρόοπτα με το σβήσιμο της Ολυμπιακής δάδας, τόσο κατά τη διάρκεια των τελετών αφής και άφιξης στο Παναθηναϊκό Στάδιο όσο και κατά τη λαμπαδηδρομία.

Η Οργανωτική Επιτροπή που είναι υπεύθυνη για τη σύμβαση με την αυστραλιανή εταιρία που κατασκεύασε τη φλόγα, με ανακοίνωσή της αναφέρεται σε δημοσιεύματα του Τύπου και σχόλια τηλεοπτικών σταθμών σχετικά με το σβήσιμο της φλόγας, τονίζοντας ότι οι πληροφορίες που παρουσιάστηκαν δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Μάλιστα, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση: «Κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας που οργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, παρατηρήθηκαν ελάχιστα μόνο περιστατικά, κατά τα οποία έσβησε η Ολυμπιακή Φλόγα».

Στην αντίπερα όχθη, η ΕΟΕ κάνει λόγο για εμπειρία της Επιτροπής στη διοργάνωση λαμπαδηδρομιών ενώ σε ανακοίνωσή της τονίζεται: «Δε φέρει καμία ευθύνη για το σβήσιμο των δάδων, οι οποίες ήταν της απολύτου ευθύνης της "ΑΘΗΝΑ 2004". Επίσης, διευκρινίζεται ότι οι δάδες που θα παραδίδονταν στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έπρεπε να είναι πλήρως εξοπλισμένες και ελεγμένες για την καλή λειτουργία τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ