Πέμπτη 13 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ 1-0
«Λυτρωτής» ο Λουτσιάνο

Παρατρίχα... γλίτωσε χτες ο Ολυμπιακός την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ και την ταυτόχρονη απώλεια των βαθμών της νίκης, κόντρα στον Ηρακλή, στην ολοκλήρωση της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Το 1-0 ήρθε στις καθυστερήσεις (92') από λυτρωτική ενέργεια του Βραζιλιάνου Λουτσιάνο. Ομως, λίγο έλειψε, η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη να... αυτοκαταστραφεί σε έναν αγώνα που αν και ξεκίνησε με νωθρότητα από την πλευρά των γηπεδούχων, κατέληξε να είναι μία παράσταση για ένα ρόλο. Από την αρχή, οι δύο ομάδες μπήκαν εξίσου δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και οι χαμένες ευκαιρίες είχαν βρει... καταφύγιο και στα δύο στρατόπεδα. Τα δοκάρια είχαν πάρει φωτιά και η μπάλα δεν έλεγε να μπει ούτε στα «ερυθρόλευκα», αλλά ούτε και στα «κυανόλευκα» δίχτυα. Το πρώτο ταρακούνημα του δοκαριού ήταν στην εστία του Ελευθερόπουλου στο 6' λεπτό από ενέργεια του Σέμπουε. Τη σκυτάλη στο σημάδι των δοκαριών (οριζόντιου και καθέτων) δεν άργησε να πάρει ο Ολυμπιακός. Σύνολο; Τρία. Στο 12' ο Χούτος με γυριστή κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο πρώτο λεπτό της επανάληψης ο Μαυρογενίδης μιμήθηκε το συμπαίχτη του. Στο 83' λεπτό τρίτωσε το... κακό και άλλαξε η τύχη. Μετά το δοκάρι του Γκόγκιτς στο 83' και ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα τελειώσει ισόπαλο, έφτασε η ώρα τον καθυστερήσεων, όπου και γράφτηκε το τελικό 1-0. Αξίζει να τονιστεί ότι η απόδοση του «γηραιού», η οποία δυσκόλεψε στο 1ο ημίχρονο τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν το... παιχνίδι τους, έπεσε ανεξήγητα στο 2ο ημίχρονο και έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη να βρει το γνωστό επιθετικό της ρυθμό. Παράλληλα, μεγάλο πλήγμα αποτέλεσε για την ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη η αποβολή του Κυριαζή στο 73', ο οποίος, στιλ... Μαραντόνα, πήγε να σκοράρει με το χέρι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Ανατολάκης, Αμανατίδης, Πουρσανίδης, Πασσαλής, Νινιάδης, Γιαννακόπουλος (43' Λουτσιάνο), Τζόρτζεβιτς, Χούτος, Αλεξανδρής.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Δηλμπέρης, Καπετανόπουλος, Ζαφειρίου, Σέμος, Στολτίδης, Κυριαζής, Βελής, Σέμπουε (90' Κασίμπα), Κωνσταντίνου, Χάγκαν (85' Μπεκιάρης), Κεμπάτζε (60' Ντεμπά).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ