Πέμπτη 13 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ 4 - 1
Σε ρυθμό ρελαντί

Μάλλον ...παρασυρμένοι από τους συναδέλφους τους στο μπάσκετ, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ αποφάσισαν χθες να μετατρέψουν την αναμέτρηση με την Ξάνθη σε νέο πανηγύρι. Και αν εξαιρέσει κανείς περίπου ένα πεντάλεπτο, τα κατάφεραν (σχεδόν) στο ακέραιο. Δεν είναι μόνο το τελικό 4 - 1, αλλά η κατά διαστήματα απόδοσή τους και κάποιες ενέργειες που αποζημίωσαν όσους βρέθηκαν χθες στη Ν. Φιλαδέλφεια, δίνοντάς τους το δικαίωμα να συνεχίσουν το γλέντι.

Με το ...καλημέρα, οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν τις διαθέσεις τους. Στο 30ό δευτερόλεπτο ο Κωνσταντινίδης από το ύψος του πέναλτι δεν κατάφερε να πλασάρει τον Μπούτσεκ. Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν τα ηνία του παιχνιδιού και ανάγκασαν τους φιλοξενούμενους σε ρόλο κομπάρσου. Ετσι στο 19', από κάθετη μπαλιά του Δέλλα, ο Νικολαΐδης ξεπέρασε τον Μπούτσεκ και από πλάγια με γυριστό σουτ άνοιξε το σκορ. Παρά την υπεροχή του «δικεφάλου» όμως, η Ξάνθη ήταν αυτή που πέτυχε γκολ (38'), μετά από έξοχη ενέργεια και πλασέ του Ζουμπούλη.

Η ...τάξη αποκαταστάθηκε στο 44' από το (συνήθη ύποπτο) Νικολαΐδη με κεφαλιά. Στην επανάληψη, η μορφή δεν άλλαξε. Η ΑΕΚ επιτιθόταν και η Ξάνθη αμυνόταν. Ομως, το όποιο άγχος δημιουργούσε η ρευστότητα του σκορ έδιωξε στο 82' ο Μαλαδένης με πλασέ. Το ...κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο ίδιος παίχτης, που διαμόρφωσε τ' αποτέλεσμα, μ' ένα γκολ «όνειρο». Συρτή σέντρα του Λάκη τον βρήκε περίπου στη γωνία της μικρής περιοχής, απ' όπου με τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Σχεδόν άριστοι ο διαιτητής Χέλης και ο δεύτερος βοηθός του Χουλιάρας. «Εκκωφαντική παραφωνία», ο πρώτος βοηθός Γιώτας, που έδειχνε, όχι μόνο να μην ξέρει τους κανονισμούς, αλλά και να μην βλέπει στο ένα μέτρο.

ΑΕΚ: Ατματσίδης, Δέλλας, Κωστένογλου, Καψής, Κοπιτσής (68' Σαβέβσκι), Λάκης, Ζήκος, Μάρκος (60' Μαλαδένης), Πέτκοφ, Κωνσταντινίδης (83' Καλιτζάκης), Νικολαΐδης.

Ξάνθη: Μπούτσεκ, Χάβος, Γελαδάρης, Ζωγραφάκης (75' Κυπαρίσσης), Ζαμπρόπουλος, Κεχαγιάς, Πατσατζόγλου, Καρτάλης, Γιανούτσκο, Τουρσουνίδης (65ο λεπτό Αντωνίου), Ζουμπούλης.


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ