Πέμπτη 8 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Επιχείρηση λάσπης κατά της δημοτικής αρχής

«Η σημερινή δημοτική αρχή και η "Δημοκρατική Ενότητα" είναι αντίθετη σε κάθε μορφή αμφισβήτησης, δικαστική ή πολιτική, των εργαζομένων που μονιμοποιήθηκαν με εκείνη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου διότι οι ίδιοι δε φέρουν καμία ευθύνη για το τυπικό ή παράτυπο της διαδικασίας».

Αυτό γίνεται σαφές από το Δήμο της Νίκαιας, επιστρέφοντας τη λάσπη που επιχειρεί να ρίξει στην αγωνιστική δημοτική αρχή η παράταξη του ΠΑΣΟΚ «Νίκαια Ανθρώπινη Πόλη», ότι δήθεν ο σημερινός δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος και η παράταξή του «Δημοκρατική Ενότητα» υπέβαλαν μήνυση κατά του πρώην δημάρχου και δημοτικών συμβούλων, για τη μονιμοποίηση εργαζομένων στο δήμο το 2001.

Η αλήθεια είναι η εξής: Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11 Ιούλη 2001, οι τότε δημοτικοί σύμβουλοι της «Δημοκρατικής Ενότητας» καταψήφισαν εισήγηση του τότε δημάρχου Β. Τράπαλη που αφορούσε τη μονιμοποίηση ενός μόνο ορισμένου αριθμού εργαζομένων του δήμου και όχι όλων όσων πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Ακόμα διότι γι' αυτούς τους εργαζόμενους δεν υπήρχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και όσα υπήρχαν δεν ήταν υπογεγραμμένα από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου.

Οι παρατυπίες που υπήρξαν τότε θεωρήθηκαν από τη «Δημοκρατική Ενότητα» αρκετά σοβαρές, καθώς εκτός των άλλων υποβίβαζαν το Δημοτικό Συμβούλιο σε απλό όργανο διεκπεραίωσης των προσωπικών επιλογών του προηγούμενου δημάρχου. Ετσι η αγωνιστική παράταξη συνέταξε αναφορά με όσα στοιχεία διέθετε και την οποία υπέβαλε στο ΑΣΕΠ και στο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας. Το ΑΣΕΠ με τη σειρά του διαβίβασε την αναφορά στον επιθεωρητή, σύμβουλό του, ο οποίος εξέδωσε πόρισμα - έκθεση προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος, ύστερα από δική του έρευνα, αποφάσισε να κινήσει τη δικαστική διερεύνηση.

Στη χτεσινή της ανακοίνωση η σημερινή δημοτική αρχή κάνει σαφές για τους εργαζόμενους ότι «θα υπερασπίσουμε με κάθε τρόπο το δικαίωμά τους στη μόνιμη σταθερή δουλιά και θα επιδιώξουμε μέχρι τέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι από την προηγούμενη διοίκηση είχαν την πρόθεση και την πρακτική να αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους σαν πελάτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ