Παρασκευή 16 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Συγκέντρωση για την απελευθέρωση του Σινάν

Συγκέντρωση με αίτημα την άμεση απελευθέρωση του Σινάν Μποσκούρτ που κρατείται στις φυλακές της Κομοτηνής, και τη μη έκδοσή του στη Γερμανία, καθώς και την παροχή πολιτικού ασύλου στους τρεις Τούρκους αγωνιστές που συνελήφθησαν μαζί του, διοργανώνει την Τρίτη 20 Απρίλη στις 7 μ.μ. στην Κομοτηνή, η Επιτροπή Ροδόπης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και τις Λαϊκές Ελευθερίες.

Η επιτροπή καλεί τους μαζικούς φορείς του νομού και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με τη συμμετοχή στη συγκέντρωση, αλλά και με την έκδοση ψηφισμάτων συμπαράστασης.

Στο μεταξύ, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της καταγγέλλει πως «η σύλληψη εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας που έχει εξαπολύσει η ΕΕ για τον περιορισμό των δημοκρατικών - κοινωνικών ελευθεριών. Οι ευρωτρομονόμοι και τα ευρωεντάλματα σύλληψης δείχνουν ξεκάθαρα τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της Ενωσης των μονοπωλίων και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αυταπάτες».

Την άμεση αποφυλάκιση του Κούρδου ζητά με απόφασή της η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, ενώ το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας ζητά την παροχή πολιτικού ασύλου στον Σινάν και στους τρεις πρώην απεργούς πείνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ