Τρίτη 20 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αστυνομικοί αντί για παιδιά...

Χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου και με την απόφαση μόνο της δημάρχου Αθηναίων Ντ. Μπακογιάννη, οι παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Αγ. Ανδρέα, δε θα φιλοξενήσουν αυτή τη χρονιά τα παιδιά των δημοτών, αλλά... αστυνομικές δυνάμεις.

Σε συνέχεια αυτής της απόφασης, ο Δήμος Αθηναίων, προκήρυξε στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο διαγωνισμό για την προμήθεια ειδών διατροφής για τις ανάγκες των 880 αστυνομικών που θα φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις. Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια της αρμόδιας αντιδημάρχου Τ. Κανελλοπούλου, η οποία είπε πως «θα έρθουν περίπου 1.000 αστυνομικοί και πρέπει να φροντίσουμε για τη διατροφή τους»...

Ο Σπ. Χαλβατζής, επικεφαλής της «Συμπαράταξης» για την Αθήνα, σημείωσε πως «τίθεται ένα πολιτικό πρόβλημα, αφού η δήμαρχος πήρε μια απόφαση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου. Και το ζήτημα που τίθεται είναι ποιος πληρώνει τον... "βαρκάρη". Και πράγματι, αν και ο δήμος πρόκειται να παίρνει από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης 60 ευρώ την ημέρα για κάθε αστυνομικό που φιλοξενείται, εντούτοις αυτό δε γράφεται πουθενά στα εισηγητικά, όπως θα έπρεπε», σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ